Drugom pobedom u prestonici Japana Novak se plasirao u četvrtfinale svog prvog od dva turnira koja su sastavni deo programa jesenje azijske turneje.

Prvi nosilac je bez većih problema savladao domaćeg tenisera Goa Soedu (ATP #133) rezultatom 6:3, 7:5 u okviru susreta drugog kola posle jednog časa i 34 minuta.

Nakon što je u drugom gemu spasio tri brejk lopte, Novak je u nastavku dva puta oduzeo servis rivalu i posle 41 minuta otišao na prvu pauzu sa prednošću od 6:3.

Tokom prve polovine drugog seta nije bilo brejk šansi. Srpski teniser je u osmom gemu iskoristio jedinu brejk loptu, poveo sa 5:3 i servirao za pobedu. Soeda je u ovom gemu došao do prvog brejka u meču, a zatim na svoj servis spasio tri meč lopte Novaka i izjednačio na 5:5. Ipak, prvi teniser sveta u nastavku osvaja svih osam poena i stavlja tačku na duel.

Statistika: as poeni (10-3), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (25-22), neiznuđene greške (18-24), broj osvojenih poena (77-56).

Nole će u četvrtfinalu „Rakuten Japan Open Tennis Championships“-a u petak igrati protiv petog nosioca Luke Puja (Francuska).

Fotografija: Profimedia

Podeli post