Novak u drugoj nedelji Rolan Garosa

PARIS, FRANCE - MAY 30:  Novak Djokovic of Serbia in action in his Men's Singles match against Thanasi Kokkinakis of Australia on day seven of the 2015 French Open at Roland Garros on May 30, 2015 in Paris, France.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Šestu godinu u nizu Novak će igrati u osmini finala Rolan Garosa.

Prvi teniser sveta i prvi nosilac u Parizu bez izgubljenog seta je savladao Australijanca Tanasija Kokinakisa (ATP no.84) u trećem kolu – 6:4, 6:4, 6:4.

Novak je sva tri seta rešio u svoju korist napravivši po jedan brejk u svakom. Protivniku nije dozvolio da dođe do ijedne prilike za brejk u susretu koji je trajao jedan čas i 49 minuta.

„Odličan meč. On je vrlo kvalitetan teniser, tinajdžer pred kojim je vreme da postigne velike stvari u tenisu. Čestitam mu, pokazao je izuzetan kvalitet danas“, rekao je Novak posle susreta.

Bio je ovo Novakov 55. meč u karijeri na drugom gren slemu sezone nakon čega ima učinak od 45 pobeda i 10 poraza.

Statistika: as poeni (4-7), dvostruke servis greške (0-3), direktni poeni (33-24), neiznuđene greške (12-27).

Novak će u osmini finala Otvorenog prvenstva Francuske u ponedeljak igrati protiv Rišara Gaskea (Francuska, 20) koji je sa 3-1 u setovima porazio Kevina Andersona (Južna Afrika, 15).

Novak ima pozitivan učinak u duelima sa Francuzom, 10-1.

Da podsetimo, Novak brani finale iz 2014. godine, a Rolan Garos je jedini gren slem koji do sada nije osvojio.

Noletov desktop kalendar za mesec jun 2015. možete preuzeti ovde.

Fotografija: Getty Images


Novak iznenadio sakupljače loptica

Najbolji teniser sveta družio se pre meča sa Australijancem Tanasijem Kokinakisom sa skupljačima loptica na Rolan Garosu. Dok su se oni spremali za trening, pred početak subotnjeg programa, Novak se protezao a onda – rešio da ih iznenadi. Utrčao je među njih i, na opšte oduševljenje, zajedno sa njima skakao, veselio se, a potom i trčao.

Podeli post