Novak u drugom kolu Dubaija

Auto Draft

Novak je pobedom startovao učešće na svom devetom po redu turniru „Dubai Duty Free Tennis Championships“.

Najbolji teniser sveta je u prvom kolu nadigrao Kanađanina Vaseka Pospišila (63) rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Susret je trajao jedan čas i 18 minuta.

Brejkom u devetom gemu prvog seta Novak je došao do ključne prednosti koju je jedan gem kasnije pretvorio u vođstvo u setovima (6:4).

I u drugom setu Novak je prvi došao do brejka, u trećem gemu, ali se Pospišil već u sledećem vratio i izjednačio na 2:2. Nakon što je u šestom gemu spasio brejk loptu, Novak u sedmom ponovo oduzima servis svom rivalu i rutinski privodi posao kraju.

„Još tražim ritam na terenu, ali uspeo sam da budem mentalno čvrst. Bio sam strpljiv u razmenama udaraca, znao sam da su mi šanse da osvojim poen veće što je poen duži,“ rekao je Novak posle meča. „On je veoma agresivan teniser. Odlično je servirao u prvom setu, ali iskoristio sam svoju priliku. Znao sam da imam šansu kada mu je opao procenat prvog servisa, osvojio sam mnogo poena na njegov drugi servis. Mislim da je to odlučilo meč. Moj servis nije bio na potrebnom nivou, nadam se da će biti bolje u sledećem duelu.“

Statistika meča: as poeni (5-2), dvostruke servis greške (2-6), direktni poeni (17-16), neiznuđene greške (23-38).

U drugom kolu turnira u Dubaiju Nole će u sredu igrati protiv Kazahstanca Andreja Golubjeva, 107. tenisera ATP liste, koji je u svom uvodnim meču savladao kvalifikanta Fabrisa Martina rezultatom 7:5, 6:4.

Sve tri dosadašnja međusobna duela protiv dva meseca mlađeg rivala srpski teniser je rešio u svoju korist.

Fotografija: Nida Alibhai

Podeli post