Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Madridu pošto je posle dva tesna seta savladao Austrijanca Dominika Tima rezultatom 7:6 (2), 7:6 (4).

Novak je u oba seta imao brejk zaostatka, ali se uspešno vraćao. U ključnim trenucima, u oba taj-brejka, bio je na vrhunskom nivou i povećao prednost protiv Tima u međusobnim duelima na 6:2. Meč je trajao dva časa i 22 minuta.

„Odigrao sam najbolji meč ove sezone na šljaci i to protiv jednog od najboljih tenisera na ovoj podlozi. Igrao je neverovatno u Barseloni, u petak je pobedio Federera, tako da je u odličnoj formi“, rekao je Novak posle meča. „Tim uz Rafu igra sa najviše spina na turu. Bilo je veoma teško biti na osnovnoj liniji i diktirati tempo, ali sam uspeo da odigram najbolje kada je bilo najpotrebnije.“

Statistika: as poeni (3-2), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (17-26), neiznuđene greške (29-39), broj osvojenih poena (90-81).

Đoković je pobedom nad 5. nosiocem obezbedio svoje 48. Masters finale, treće u prestonici Španije. Prethodna dva prolaza u meč za titulu 2011. i 2016. godine, bila su uspešna, oba puta trofej je završio u Novakovim rukama.

Meč za titulu igra se u nedelju od 18:30, a protivnik 1. nosiocu u velikom finalu biće Stefanos Cicipas (Grčka, 8) koji je u sred Madrida srušio Rafaela Nadala (Španija, 2) rezultatom 6:4, 2:6, 6:3.

Biće to drugi duel srpskog i grčkog tenisera. Cicipas je dobio njihov jedini okršaj u osmini finala prošlogodišnjeg Rodžers kupa u Torontu.

Fotografija: Profimedia

Podeli post