Trijumfom nad argentinskim teniserom Federikom Delbonisom (ATP #83) rezultatom 7:5, 4:6, 6:1 Novak je došao do 44. pobede na „Miami Open“-u u karijeri i osmine finala drugog Masters turnira u 2019. godini.

U sva tri seta srpski teniser je bio taj koji je prvi stizao do brejka prednosti. Prvi servis protivniku je oduzeo u četvrtom gemu, poveo sa 3:1 a potom pri vođstvu od 5:3 servirao za 1:0 u setovima. Delbonis je iskoristio poslednju šansu da se vrati, anulirao Novakov brejk a zatim izjednačio na 5:5. Najbolji teniser sveta je u dvanaestom gemu bio na visini zadatka i novim brejkom posle 47 minuta poveo u setovima.

Novak je na identičan način kao u prvom setu došao do brejka i 3:1. Od trenutka kada se suočio sa brejkom, Delbonis je odigrao set karijere. Siloviti forhendi i bekhendi „sevali“ su sa svih strana, a sa dva uzastopna brejka došao je do prednosti koja mu je omogućila igranje odlučujućeg seta posle 38 minuta. Tokom ovog perioda igre Novak je načinio svega tri direktna poena naspram 13 Argentinca, a isto tako je i manje grešio od svog rivala (3-12).

I u trećem setu isti scenario. Novak je oduzeo servis protivniku u četvrtom gemu i stigao do 3:1. Ovog puta ne samo da nije dozvolio preokret levorukog Argentinca, već je i sve gemove do kraja pripisao na svoj „konto“.

Susret je trajao tačno dva časa.

„Da budem iskren, izgubio sam fokus u finišu prvog seta i u drugom. Odigrao sam dobro kraj prvog seta i trebalo je posle pauze da nastavim tako, ali sam onda imao nekoliko veoma loših servisa“, rekao je Đoković. „Federiko je bio taj koji je kontrolisao tempo igre, a ja sam se povukao. Nisam imao dubinu i snagu u udarcima i protivnik je to iskoristio. Ključna su bila prva dva ili tri gema trećeg seta, borio sam se, pokušavao da se što bolje pozicioniram na terenu. Poslednja četiri gema mislim da sam odigrao dobro i završio sam meč na pozitivan način.“

Statistika: as poeni (3-8), dvostruke servis greške (3-5), direktni poeni (12-31), neiznuđene greške (19-39), broj osvojenih poena (89-72).

U osmini finala Mastersa u Majamiju Nole će se u utorak sastati sa Robertom Bautista Agutom, 22. nosiocem. Španac je u trećem kolu bio bolji od Italijana Fabija Fonjinija (15) rezultatom 6:4, 6:4.

To će biti deseti po redu okršaj srpskog i španskog tenisera. Novak vodi 7-2, a njihov poslednji duel pripao je Bautisti Agutu u polufinalu ovogodišnje Dohe.

Fotografija: Profimedia

Podeli post