Nova pobeda Novaka u Njujorku i jedanaesto uzastopno polufinale US Opena za srpskog tenisera.

U četvrtfinalu poslednjeg Gren slema sezone Novak je rezultatom 6:3, 6:4, 6:4 savladao Džona Milmana i tako sprečio Australijanca da napravi novo iznenađenje na turniru.

Tokom dva časa i 48 minuta igre Novak je iskoristio 4 od 20 brejk lopti koje su mu se ukazale, dok je njegov protivnik uspeo da dođe do jednog brejka iz dva pokušaja.

Srpski teniser je odlično otvorio meč. Već u drugom gemu je bio na visini zadatka na servis protivnika i napravio prvi brejk. Iako je u šestom gemu imao četiri brejk lopte da set privede kraju relativno brzo, Novak je na to morao da sačeka do devetog gema kada je spasio jednu brejk loptu i otišao na prvu pauzu sa rezultatom 6:3.

Imao je Novak na startu drugog seta četiri brejk prilike, od čega su tri bile vezane. Milmana je poslužila sreća, spasio je sve četiri, nakon čega je susret prešao u mirnu fazu. Kada je bilo najpotrebnije, u devetom gemu, Novak je iskoristio treću šansu koja mu se ukazala, napravio brejk i potvrdom u sledećem povećao prednost u setovima na 2:0.

Novak je i u trećem setu prvi napravio brejk, poveo sa 2:1, ali se Australijanac vratio u šestom i izjednačio na 3:3. Ključni trenutak seta bio je deveti gem kada je Novak iskoristio treću brejk loptu i posle svog servis gema došao do 67. pobede na terenima Flešing Medouza.

„Sve čestitke Džonu, još jednom je pokazao da je izuzetan borac. Odigrao je neverovatan turnir, prvo četvrtfinale Gren slema posle onakve pobede protiv Rodžera. I danas su nam velike probleme zadavali teški uslovi i visoka vlažnost vazduha. Uspeo sam i ovog puta da ih nadjačam i slavim“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (1-3), dvostruke servis greške (4-4), direktni poeni (29-24), neiznuđene greške (53-46), broj osvojenih poena (109-91).

Noletov rival u polufinalu US Opena u subotu od 01:00 po našem vremenu biće Kei Nišikori (21) koji je posle pet odigranih setova nadigrao sedmog nosioca Marina Čilića.

U međusobnim duelima protiv Japanca Novak vodi 14-2.

Drugi polufinalni par čine Rafael Nadal (Španija, 1) i Huan Martin del Potro (Argentina, 3).

Podeli post