Nastup na prvom Mastersu u sezoni Novak je započeo pobedom i u pojedinačnoj konkurenciji.

U drugom kolu „BNP Paribas Open“-a prvi teniser sveta je bio bolji od Amerikanca Bjorna Fratanđela (ATP no. 128) rezultatom 7:6 (7:5), 6:2.

Fratanđelo je od prvog poena bio svestan da samo agresivnom igrom protiv Novaka može da se nada iznenađenju. To mu je u petom gemu uvodnog seta donelo prvi brejk nakon treće iskorišćene brejk lopte. Novak je u narednom imao priliku da se rezultatski vrati, ali je to usledilo tek u desetom gemu, kada je bez izgubljenog poena oduzeo protivniku servis i izjednačio na 5:5. Set je doveden do taj-brejka u kojem je prvi nosilac od 4:1 dozvolio Amerikancu da preuzme kontrolu i povede sa 4:5, uz dva servisa za osvajanje seta. Sa dva uzastopna mini brejka se spasio, a zatim posle tačno 55 minuta poveo u setovima.

Srpski teniser je u nastavku lako izlazio na kraj sa Fratanđelom. Posle prvih pet gemova je imao dva brejka prednosti nad šest godina mlađim Amerikancem. Sa tom prednošću je susret priveo kraju.

Meč je trajao jedan čas i 29 minuta.

„Čestitke na igri Bjornu, igrao je dobro. Bekhend mu je bio fantastičan, udarao je lopticu u penjanju. Morao sam prilično da se pomučim da dobijem prvi set. Drugi je bio znatno bolji što se tiče moje igre. Završio sam susret u pozitivnom tonu“, rekao je Đoković posle pobede.

Statistika: as poeni (3-6), dvostruke servis greške (0-5), direktni poeni (28-16), neiznuđene greške (20-32).

Novakov rival u trećem kolu Indijen Velsa u ponedeljak biće 39. teniser ATP liste, Filip Kolšrajber. Nemački teniser je iz daljeg toka takmičenja izbacio 31. nosioca Nika Kiriosa (6:4, 6:4).

Biće ovo deseti duel srpskog i nemačkog tenisera. Novak vodi 8-1.

Srpsko-italijanski duo, Novak i Fabio Fonjini, plasirali su se u četvrtfinale u konkurenciji dublova u Indijen Velsu u nedelju uveče.

Oni su u drugom zajedničkom meču na turniru nadigrali Roana Bopanu i Denisa Šapovalova rezultatom 6:4, 1:6, 10:8, iako su tokom meča osvojili 18 manje poena od svojih rivala.

„Ovo je sjajno. Nadam se da je publika uživala kao što smo mi na terenu. Dobro smo se zabavili, Fabio je jedan od najzabavnijih igrača na ATP Turu. Sa njim je smeh na terenu zagarantovan. Drugi set nije išao u našu korist, ali sve u svemu, dobro se završilo“, rekao je Novak posle pobede.

Nole i Fabio će u četvrtfinalu igrati protiv boljih iz okršaja Henri Kontinen (Finska) / Džon Pirs (Australija) – Žan-Žilijen Rožer (Holandija) / Orija Tekau (Rumunija).

Fotografija: Profimedia

Podeli post