Novak uspešan na startu Otvorenog prvenstva Francuske

Drugi teniser sveta zabeležio je prvu pobedu na putu ka odbrani titule na Rolan Garosu.

Novak je u svom uvodnom meču na Otvorenom prvenstvu Francuske slavio protiv Španca Marsela Granoljersa bez izgubljenog seta – 6:3, 6:4, 6:2.

Naš teniser je ceo meč odigrao na solidnom nivou, što je bilo sasvim dovoljno da se savlada 77. teniser sveta. Granoljers je u pojedinim trenucima uspeo da pruži dostojan otpor, ali ne i da zakomplikuje situaciju na terenu.

Novaku je pripao prvi brejk u susretu. Bilo je to u drugom gemu, na šta je Španac odgovorio ribrejkom već u sledećem. Drugi nosilac je u odmah potom ponovo oduzeo servis Granoljersu i tako izborio osvajanje prvog perioda igre sa tri gema razlike.

Nakon brejkova u uvodnom i petom gemu (Španac je vratio jedan u šestom), Novak je u devetom imao tri vezane prilike na servis rivala da identičnim rezultatom dođe do 2:0 u setovima. Granoljers je uspeo da se izvuče, smanji na 5:4, ali na sledeći servis Novaka nije imao rešenje.

Gemove u trećem setu uglavnom su osvajali teniseri koji su primali servis. Viđeno je čak šest brejkova, od kojih su Novaku pripala četiri za krajnjih 6:2.

„Marsel se dobro borio, dao je sve od sebe da me što duže zadrži na terenu. Moja igra još uvek nije na najvišem nivou, ali sam generalno zadovoljan kako sam odigrao ova tri seta. Idem korak po korak“, izjavio je Novak posle duela.

Meč je odigran na centranom terenu Filip Šatrije, a trajao je dva sata i 27 minuta.

Statistika: as poeni (5-5), dvostruke servis greške (1-0), direktni poeni (30-23), neiznuđene greške (29-28), broj osvojenih poena (107-82).

Drugi rival srpskog tenisera u Parizu biće Portugalac Žoao Souza (ATP #59, H2H 3-0) koji je rezultatom 3:1 bio bolji od Srbina Janka Tipsarevića.

Fotografija: Getty Images

Podeli post