Novak završio učešće u Sinsinatiju

Novak završio učešće u Sinsinatiju

Novak nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira „Western & Southern Open“ i na taj način nastavi pohod ka osvajanju „zlatnog“ Mastersa.

Posle jednog časa i 45 minuta prvi nosilac poražen je u drugom kolu Sinsinatija od strane 20. tenisera sveta, Tomija Robreda (Španija) rezultatom 0:2, po setovima 6:7 (6:8), 5:7.

Tokom većeg dela susreta Novak nije uspevao da pronađe svoju prepoznatljivu igru. To je iskusni Španac iskoristio na najbolji mogući način, konstantno bio ofanzivan i čekao na greške rivala.

Nakon što je u prvom setu pretrpeo brejk u petom gemu, Novak se u osmom vratio i izjednačio na 4:4. U taj-brejku teniseru su osvajali poene u serijama. Više sreće imao je Robredo kome je na kraju ovaj deo igre i pripao (8-6).

U drugom setu brejka nije bilo sve do same završnice. Najpre je Novak u desetom gemu spasio dve meč lopte na svoj servis, da bi dva gema kasnije poklekao, poklonio Robredu brejk, a samim tim i pobedu.

„Razočaran sam, jer sam opet eliminisan u Sinsinatiju teškim porazom. Očekivao sam mnogo više, ali moram da nastavim dalje. Forhend mu je bio izuzetno jak, bio je vrlo efikasan i odigrao je sjajno. Moram da analiziram šta sam pogrešno radio proteklih nedelja. Želim da budem na vrhuncu na US Openu“, istakao je svetski broj jedan.

Posle osmog međusobnog duela španski teniser je smanjio prednost Srbina na 6-2.

Pred Novakom je pauza od deset dana kada su u pitanju ATP turniri.

Vrhunac letnje američke turneje rezervisan je za poslednji Gren Slem turnir u sezoni, US Open (25. avgust – 8. septembar).

Pre dvanaest meseci Novak je na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku stigao do finala (brani 1200 poena) koje je posle četiri odigrana seta pripalo Rafaelu Nadalu (2:6, 6:3, 4:6, 1:6).

Biće to Novakovo deseto učešće na US Openu, gde je 2011. bio šampion i još četiri puta finalista.

Fotografija: Getty Images

Podeli post