Odlični Nole odbranio titulu u Pekingu!


Drugu godinu zaredom Nole je kineski car!

Srpski teniser, koji je bio postavljen za prvog nosioca „China Open“-a opravdao je ulogu glavnog favorita, čime je stigao do 18. titule u karijeri, druge u 2010. godini.

Interesantno je da je i prva Noletova titula u ovoj godini takođe bila odbrana titule (Dubai).

U finalu turnira u Pekingu, Novak je pod idealnim vremenskim uslovima savladao 11. tenisera ATP liste, Španca Davida Ferera maksimalnim rezultatom od 2:0, po setovima 6:2, 6:4 i tako poveo sa 5:4 u međusobnim duelima protiv pet godina starijeg rivala.

„U Pekingu definitivno postoji nešto specijalno što me čini da se osećam kao kod kuće“, rekao je Nole na ceremoniji proglašenja pobednika.

„Srećan sam što sam osvojio još jedan turnir i došao do ličnog rekorda u Pekingu. Ovo je jedan od najuspešnijih turnira u mojoj karijeri“, rekao je Nole nakon meča.

„Startovao sam veoma dobro, ali sam kasnije izgubio ritam, dozvolio mu da se vrati u meč sa nekoliko neiznuđenih grešaka. Sve u svemu, obojica smo puno grešili, tako da meč nije bio previše zanimljiv. Siguran sam da ću i sledeće godine doći da branim titulu“, završio je Novak.

Prema tome, srpski teniser je odbranio svih 500 poena osvojenih pre 12 meseci u prestonici Kine.

Bila je ovo 31. Noletova pobeda na tvrdoj podlozi u tekućoj sezoni, a 50. globalno u 2010.

Kao što je poznato, meč je počeo u nedelju oko 20.30h po lokalnom vremenu, odigrana su četiri gema u kojima je Nole uspostavio kontrolu, načinio brejk u drugom gemu, a potom poveo sa 3:1.

Tada je ponovo počela da pada kiša u Pekingu zbog koje je nastavak pomeren na ponedeljak u podne po vremenu u Pekingu.

Nastavio je Nole tamo gde je stao. Početna tri gema osvajali su teniseri koji su bili na servisu da bi u osmom naš igrač došao do drugog brejka koji je značio vođstvo u setovima od 1:0 nakon 6:2.

U drugom setu Ferer pojačava tempo, prvi stiže do brejka i vođstva od 4:2. Osmi gem bio je presudan. Nole nakon maratona uspeva da vrati brejk, izjednači na 4:4, a potom osvoji i naredna dva gema koji su mu doneli titulu nakon jednog časa i 23 minuta igre.

Nakon sjajnog nastupa u Pekingu, Novak se seli u Šangaj.

Drugi teniser sveta je dobio ulogu drugog nosioca i svoje takmičenje na pretposlednjem Mastersu u sezoni započeće u drugom kolu protiv boljeg iz duela između Ivana Ljubičića (Hrvatska, 17) i Ze Ženga (Kina, vajld karta).

Prošle godine, Nole je zaustavljen u polufinalu ovog turnira od kasnijeg šampiona, Rusa Nikolaja Davidenka, tako da će braniti 360 poena.

Podeli post