OI: Nole u drugom kolu

Posle dvočasnog kašenjenja, a potom i četvoročasovne pauze zbog kiše, Nole se plasirao u drugo kolo teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Londonu.

Posle jednog časa i 52 minuta igre drugi nosilac savladao je Italijana Fabija Fonjinija rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (7:9), 6:2, 6:2.

Kiša je onemogućila da Novakov meč počne kako je bilo planirano, u 13 časova po našem vremenu. Nakon nešto više od dva časa teniseri su izašli na teren i u prvih sedam gemova bili sigurni na svoj servis. Novak je prvi pronašao način da dođe do brejka, koji mu je doneo vođstvo od 5:3. U sledećem gemu naš teniser je propustio dve set lopte što je Fonjini iskoristio, načinio ribrejk, a potom i izjednačio – 5:5.

Dva gema kasnije, na red je došao taj-brejk. Novak je puno grešio pa ga je to dovelo u situaciju da spašava jednu set loptu. Pri rezultatu 7:7 pljusak je prekinuo rasplet drame. Prekid je trajao čak tri časa i po sata. Po povratku na teren broj 1, više sreće imao je Fonjini, koji je posle 9:7 poveo sa 1:0 u setovima.

U nastavku duela Nole je potpuno preuzeo inicijativu i na identičan način došao do osvajanja i drugog i trećeg seta brejkovima u trećem i sedmom gemu – 6:2.

„Težak meč, servis me služio od samog početka, ali ostali segmenti nisu baš bili sjajni. Pravio sam mnogo neiznuđenih grešaka, naročito u prvom delu meča. Na sreću, posle izgubljenog prvog seta, što nije baš prijatna situacija, uspeo sam da stabilizujem igru i dođem do pobede,” rekao je Novak. „Očigledno je da se osetilo to što tri nedelje nisam odigrao zvaničan meč. Očekujem da će sve biti bolje kako turnir bude odmicao. Izuzetno sam motivisan da ostvarim što bolji rezultat i pokušam naravno da dođem do medalje.”

Statistika: as poeni (11-4), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (33-19), neiznuđene greške (23-27).

Endi Rodik, 21. teniser sveta, biće Noletov rival u drugom kolu Olimpijskog turnira u utorak. Amerikanac je rezultatom 7:5, 6:4 bio bolji od Martina Kližana iz Slovačke.

Biće ovo njihov 9. međusobni duel. Trenutno vodi Rodik 5-3.

Novak je danas trebalo da odigra i meč prvog kola u konkurenciji parova. Zbog vremenskih uslova Novak i Viktor, koji su postavljeni za 8. nosioce, sastaće sa švedskim parom, koji čine Lonšted i Brunstrom u ponedeljak.

Photo: Getty Images

Podeli post