Pao i Almagro, Novak rutinski do polufinala u Indijen Velsu!

Nole je na dobrom putu da odbrani titulu na Masters turniru u Indijen Velsu.

U četvrtfinalu „BNP Paribas Open“-a, najbolji teniser sveta i prvi nosilac eliminisao je 12. nosioca iz Španije, Nikolasa Almagra bez izgubljenog seta – 6:3, 6:4.

Duel koji je trajao jedan čas i 21 minuta na centralnom terenu „Indian Wells Tennis Garden“-a odigran je po izuzetno toplom vremenu.

Prvu slabost Almagra Novak je iskoristio u četvrtom gemu iskoristivši brejk loptu za vođstvo od 3:1. Španac u narednom gemu uzvraća brejk, da bi Novak novim oduzimanjem servisa protivniku osigurao osvajanje provg seta koji je trajao tačno 30 minuta.

Drugi period igre bio je znatno neizvesniji. Igrao se gem za gemom, da bi Novak u sedmom gemu propustio četiri brejk lopte. Ipak, u devetom gemu uspeva da oduzme servis dve godine starijem Almagru i rutinski privede susret kraju.

„Znao sam da će biti teško, Almagro je dokazani igrač iz top 10. Ono što me je najviše radovalo u mojoj igri jeste servis i veoma sam zadovoljan zbog toga. Iskoristio sam sve ukazane šanse“, rekao je Novak.

Statistika meča: as poeni (5-3), duple servis greške (0-3), direktni poeni (13-14), neiznuđene greške (17-30).

Pred Novakom je dan pauze u kalifornijskoj pustinji.

Džon Iznera (SAD, 11) bio je bolji od Žila Simona (Francuska, 13) u četvrtfinalu i on će biti Noletov rival u polufinalu u subotu.

Biće to njihov treći po redu međusobni duel. Novak je do sada bez poraza protiv 206cm visokog Amerikanca.

Podeli post