Pao i Tim, Novak u velikom finalu Rima protiv Zvereva!

Drugom pobedom u jednom danu Novak se plasirao u finale Masters turnira u Rimu.

Nakon što je danas popodne završio juče započet meč protiv del Potra i slavio rezultatom 6:1, 6:4, Novak je večeras u polufinalu petog Mastersa u sezoni maestralnom igrom srušio i 8. nosioca Dominika Tima rezultatom 6:1, 6:0.

Susret je trajao 59 minuta, a Novak je povećao prednost nad talentovanim Austrijancem na 5-0.

Drugi nosilac je impresivnom igrom od početka meča diktirao tempo i nije dozvolio Timu da uđe u ritam kojim je dan ranije „slomio“ Rafaela Nadala. Novak je dominirao tokom celog duela. Posle dva brejka u prvom setu, u drugom je bio još ubedljiviji i tri puta oduzeo gem na servis protivnika za dvadesetu pobedu u sezoni.

„Najbolji meč od početka godine. Uživao sam u svakom trenutku ove večeri. Uživao sam i protiv Del Potra i protiv Tima. Nemam mnogo šta da kažem osim da je sve večeras bilo savršeno“, rekao je Nole.

Statistika: as poeni (2-0), dvostruke servis greške (0-1), direktni poeni (14-8), neiznuđene greške (6-17).

Novak će se u nedelju od 16 časova za petu titulu u Rimu boriti protiv 16. nosioca, Aleksandera Zvereva (Nemačka), koji je ranije danas bio bolji od Džona Iznera rezultatom 6:4, 6:7, 6:1.

Srpski i nemački teniser do sada nisu igrali jedan protiv drugog.

„Od Zvereva svi očekujemo da bude jedan od top igrača. I on će to sigurno biti. Odlično je igrao i u Madridu i ovde gde se plasirao u prvo finale jednog Mastersa. Ja sam bio u njegovim cipelama i znam da je on sada uzbuđen, ali nadam se da ću u nedelju pobediti.“

Da podsetimo, Novak je prošle godine igrao u finalu Rima tako da je odbranio svih 600 ATP poena.

Fotografija: AFP/Getty Images

Podeli post