Pobeda Novaka nad Verdaskom za plasman u četvrtfinale Pekinga

Pobeda Novaka nad Verdaskom za plasman u četvrtfinale Pekinga

Novakova vladavina na terenima Pekinga se nastavlja.

Najbolji teniser sveta dobio je i 16. meč u karijeri na „China Open“-u pobedom u drugom kolu ovogodišnjeg izdanja turnira nad Fernandom Verdaskom (31) rezultatom 7:5, 2:6, 6:2.

Posle desetog duela protiv Španca Novak je povećao prednost na 6-4.

Tokom uvodnog dela prvog seta teniseri su razmenili po jedan brejk. Odluka je „pala“ u dvanaestom gemu kada je Novak došao do novog brejka koji je značio osvajanje seta rezultatom 7:5.

Znatno slabija igra Novaka viđena je u drugom setu. Greške su se nizale, a Verdasko je to umeo da iskoristi i posle 34 minuta dođe do 6:2 i 1:1 u setovima.

Kao što se očekivalo, stvari su došle na svoje mesto u trećem setu i prvi teniser sveta ponovo je zablistao u prepoznatljivom sjaju. U drugom gemu Novak oduzima servis protivniku, a nešto kasnije stiže i do 3:0. To mu je bilo dovoljno da meč bez veće drame privede kraju u svoju korist posle jednog časa i 54 minuta.

„Tokom drugog seta suočio sam se sa padom koncentracije. Propustio sam nekoliko šansi i dozvolio mu da se vrati u meč. Najvažnije je da sam u trećem setu povratio fokus i smirenost, smanjio neiznuđene greške i uspeo da dobijem meč, što se na kraju krajeva jedino računa“, rekao je Novak nakon duela.

U četvrtfinalu Pekinga u petak (13:30h po našem vremenu) branilac titule će igrati protiv Amerikanca Sema Kverija, koji je iznenadio šestog nosioca i Novakovog partnera u dublu, Stanislasa Vavrinku – 6:3, 7:6.

Srpski teniser se sedam puta do sada sastajao sa Kverijem (30) i odneo šest pobeda.

Ove godine dva puta su odmerili snage i oba puta je Novak bio bolji (osmina finala Indijan Velsa i četvrtfinale Dejvis kupa).

Fotografija: AP

Podeli post