Pobeda Novaka u 2. kolu Indijen Velsa

Pobeda Novaka u drugom kolu Indijen Velsa

Najbolji teniser sveta uspeo je da nadoknadi set zaostatka i plasira se u treće kolo „BNP Paribas Open“-a.

U svom uvodnom meču na prvom Mastersu u sezoni Novak je bio bolji od 22-godišnjeg Amerikanca Bjorna Fratanđela (#149) rezultatom 2:6, 6:1, 6:2.

Susret je trajao jedan čas i 45 minuta.

Novak je rezervisano ušao u meč ne pružajući ni trećinu od svojih mogućnosti. Tokom 34 minuta načinio je 18 neiznuđenih grešaka i dozvolio motivisanom rivalu da mu dva puta oduzme servis (2:6).

Da nema povoda za zabrinutost srpski teniser je pokazao već u drugom setu. Sada je on bio taj koji je načinio dva brejka i posle 6:1 došao do izjednačenja.

Juniorski šampion Rolan Garosa pružio je kvalitetnu igru i u trećem setu. Na Novakov brejk u uvodnom gemu odgovorio je ribrejkom u predstojećem. Ipak, četvorostruki šampion je u petom gemu došao do brejka odluke i meč bez veće tenzije priveo kraju rezultatom 6:2.

„Izašao je na teren sa dobrim planom. Bio sam očajan na početku meča, ali sam se pribrao posle prvog seta. U trećem setu je odlučujući bio peti gem. Kada sam napravio brejk počeo sam da se osećam dobro na terenu,“ rekao je Novak. „Moja igra se svela na pronalaženje načina da pobedim. Ovo je jedan od onih dana kada ne osećate lopticu. Iskustvo i upornost su mi pomogli da pobedim. Nije bilo sjajno, ali pobeda je pobeda. Nadam se da će sledeći meč biti bolji.“

Statistika: as poeni (8-2), dvostruke servis greške (3-4), direktni poeni (22-13), neiznuđene greške (33-35).

Noletov sledeći protivnik na putu ka odbrani titule u Indijen Velsu biće Filip Kolšrajber, 27. nosilac turnira.

Nemački teniser je u drugom kolu eliminisao Denisa Kudlu rezultatom 6:0, 6:1, a protiv Novaka je uspeo da zabeleži samo jednu pobedu u osam međusobnih duela.

Fotografija: Getty Images

Podeli post