Počinje Noletova azijska turneja

Nakon učešća na US Openu, poslednjem Gren Slemu u 2012. godini, Novak je napravio tronedeljnu pauzu tokom koje se maksimalno posvetio svojoj Fondaciji i pripremama za samu završnicu još jedne teniske sezone.

Drugi teniser sveta će u petak ujutru doputovati na Tajvan, gde će u subotu, 29. septembra odigrati egzibicioni meč protiv Španca Nikolasa Almagra. Biće to uvertira za Noletovu azijsku turneju, koja će startovati prvog oktobra, a u okviru koje će nastupiti na dva turnira.

Prvi ga očekuje u Pekingu od 1. do 7. oktobra. Nole je na „China Open“-u učestvovao dva puta i oba puta trijumfovao. Bilo je to 2009. i 2010. godine. Prošle godine Novak je zbog povrede propustio ovaj turnir koji pripada seriji 500.

U prestonici Kine pored Novaka učestvovaće i Ferer, Conga, Izner…

Branilac titule je Čeh Tomaš Berdih koji je u prošlogodišnjem finalu bio bolji od Marina Čilića rezultatom 2:1.

Povreda je onemogućila Novaka da 2011. nastupi i u Šangaju. „Shanghai Rolex Masters“ održaće se neposredno posle Pekinga, od 7. do 14. oktobra. Pripada kategoriji ATP 1000, a Novak je do sada učestvovao dva puta, 2009. i 2010. godine i oba puta stigao do polufinala.

Organizatori turnira u Šangaju mogu da budu prezadovoljni ovogodišnjim izdanjem, jer je učešće potvrdilo svih prvih 20 tenisera sveta (neizvesno učešće Nadala).

Pre tačno dvanaest meseci titulu na pretposlednjem Mastersu sezone osvojio je Britanac Endi Marej pobedom u finalu nad Davidom Fererom maksimalnim rezultatom.

Svaka pobeda u Aziji doneće Noletu nove poene za ATP listu, a do kraja 2012. godine Srbin će braniti svega 560 (polufinale Bazela, četvrtfinale Pariza i jedna pobeda na završnom turniru u Round Robin fazi).

Ukoliko zabeleži visok plasman na preostala četiri turnira, Novak se do kraja sezone ponovo može naći na poziciji broj 1 svetske rang liste s obzirom da trenutno prvoplasirani Federer brani čak 3.000 poena.

Podeli post