Novak nije uspeo da trijumfuje u meču četvrtfinala na turniru „Rolex Monte-Carlo Masters“ i približi se na dva koraka od osvajanja treće titule u Monaku.

U drugom četvrtfinalnom duelu dana na centralnom terenu u Monte Karlu Novak je poražen od Danila Medvedeva (10) rezultatom 3:6, 6:4, 2:6. Ovo je prva pobeda ruskog tenisera nad Srbinom posle njihova tri međusobna susreta.

Susret je trajao dva sata i 20 minuta, a obeležio ga je veliki broj grešaka našeg tenisera, čak 47.

Novak nije najbolje ušao u meč. Tokom prvog perioda igre koji je trajao 39 minuta pretrpeo je dva brejka, u prvom i poslednjem gemu, i sa svega tri direktna poena i čak 21 greškom (Medvedev svega šest) morao je da se pomiri sa gubitkom uvodnog seta.

U prva dva gema drugog seta odigrana su 22 poena, a Novak je spasio jednu brejk loptu. Posle jednog sata na terenu, Novak u trećem gemu konačno stiže do brejk lopti, koristi treću i dolazi do vođstva od 2:1. Ispostavilo se da je ovaj brejk odlučio drugi set koji je dvostrukom šampionu pripao rezultatom 6:4 posle 57 minuta.

Medvedev je u četvrtom gemu odlučujućeg seta iskoristio novi pad u Novakovoj igri, napravio brejk, poveo sa 3:1 i preuzeo inicijativu. Još jednim brejkom u šestom gemu ruski igrač je došao do velikih 5:1. Novak je u sledećem gemu uspeo da vrati jedan brejk, ali to nije bilo dovoljno da se potpuno vrati i preokrene.

Statistika: as poeni (4-3), dvostruke servis greške (3-2), direktni poeni (23-25), neiznuđene greške (21-47), broj osvojenih poena (80-93).

Medvedev će u polufinalu turniru u subotu igrati protiv trenutno 48. igrača ATP liste, Dušana Lajovića.

Najbolji teniser sveta će se na teren vratiti na Mastersu u Madridu (5. – 12. maj), gde je do sada osvojio dve titule, 2011. i 2016. godine. Prošle sezone je takmičenje završio u drugom kolu porazom od Kajla Edmunda rezultatom 1:2.

Noletov desktop kalendar za mesec maj možete preuzeti ovde.

Fotografija: Profimedia

Podeli post