Poraz Novaka od Karlovića u četvrtfinalu Dohe

Auto Draft

Novak nije uspeo da ukroti servise Ive Karlovića i plasira se u polufinale turnira „Qatar ExxonMobil Open“ u Dohi.

Hrvatski teniser, 27. na ATP listi, savladao je Novaka rezultatom 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 6:4 u okviru meča četvrtfinala.

Susret je trajao dva časa i 15 minuta, a pobednika je odlučio jedan jedini brejk.

Prva dva seta rešena su u taj-brejku. Uvodni set Novak je dobio pošto je načinio dva mini-brejka više od svog rivala. U drugom je Karlović imao više sreće iskoristivši drugu set loptu. U sedmom gemu odlučujućeg seta Karlović je iskoristio oscilacije Novaka pri servisu, došao do prvog brejka u meču, koji je tri gema kasnije materijalizovao u trijumf.

„Servirao je veoma dobro,“ rekao je Novak posle meča. „To sam i očekivao. Znao sam da će biti veoma teško da stvorim prilike na njegov servis. Ipak, nadao sam se da ću u ovako vetrovitim uslovima imati šansu na drugi servis. U ovakvim mečevima jedna lopta može da odluči pobednika, to je i bio slučaj. Igrao sam nekako previše defanzivno. Umesto da raznovrsnije udaram lopticu, samo sam je vraćao nazad.“

Statistika meča: as poeni (10-19), dvostruke servis greške (2-3), direktni poeni (46-49), neiznuđene greške (20-46).

U polufinalu takmičenja u dublu, Novak i Filip Krajinović izgubili su od špansko-argentinskog para Rafael Nadal/Huan Monako rezultatom 6:7 (3:7), 1:6.

Sledeći nastup Noleta očekuje na prvom gren slemu sezone, Australijen Openu (19. januar – 1. februar).

Prošle godine Novak je takmičenje na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu završio u četvrtfinalu, porazom od kasnijeg šampiona Stanislasa Vavrinke posle pet setova.

Fotografija: AFP/Getty Images

Podeli post