Novak nije uspeo da ostvari treću pobedu na drugom Masters turniru u 2019. godini i plasira se u svoje osmo četvrtfinale Otvorenog prvenstva Majamija.

Prvi teniser sveta zaustavljen je u osmini finala posle velike borbe od strane 22. nosioca, Roberta Bautiste Aguta rezultatom 1:2, po setovima 6:1, 5:7, 3:6.

Odličan početak meča za šestostrukog šampiona. Za svega 15 minuta Novak je napravio dva brejka i poveo sa 5:0. Imao je u sledećem gemu priliku da set okonča bez izgubljenog gema ali je Španac posle osam minuta ipak uspeo da sačuva svoj servis i smanji na 5:1. Nakon narednog servis gema Novak je set okončao rezultatom 6:1 posle 33 minuta.

Novak je drugi set otvorio brejkom, da bi u sledećem gemu usledio identičan odgovor Bautiste Aguta. Imao je prvi nosilac tri brejk šanse u narednom gemu da ponovo preuzme inicijativu ali se španski teniser uspešno odbranio. Pri rezultatu 4:5 usledila je polučasovna pauza zbog kiše. Po povratku na teren Novak je u jedanaestom gemu propustio jednu brejk loptu, Bautista je to kaznio u sledećem i posle 5:7 izjednačio u setovima.

U odlučujućem setu Novak je bio taj koji se prvi suočio sa gubitkom servisa. Bautista Agut je sjajnom igrom u četvrtom gemu iskoristio drugu od tri vezane brejk šanse i poveo sa 1:3. Srećom, Novak je odmah u sledećem uzvratio. Ipak, nije uspeo da potvrdi uzvraćeni brejk, Bautista Agut ponovo koristi pad koncentracije Novaka i stiže do 2:4. Ovu prednost sačuvao je do kraja susreta i zasluženo trijumfovao.

Teniseri su na terenu proveli dva časa i 29 minuta.

Statistika: as poeni (5-1), dvostruke servis greške (4-3), direktni poeni (25-26), neiznuđene greške (31-34), broj osvojenih poena (90-91).

Nakon učešća u Indijen Velsu i Majamiju, Novaka od 14. do 21. aprila očekuje prvi nastup na šljaci u 2019. godini. U pitanju je Masters u Monte Karlu, koji je osvojio 2013. i 2015. godine.

Prošle sezone Novak je takmičenje na „Rolex Monte-Carlo Masters“-u završio u trećem kolu porazom od Dominika Tima rezultatom 1:2.

Noletov desktop kalendar za mesec april 2019. možete preuzeti ovde.

Fotografija: AP

Podeli post