Poraz Novaka u osmini finala Mastersa u Indijen Velsu

Novak nije uspeo da se plasira u četvrtfinale „BNP Paribas Open“-a i tako ostane u igri za odbranu titule na prvom Mastersu u sezoni.

Drugi nosilac u Indijen Velsu poražen je u četvrtom kolu od Australijanca Nika Kiriosa rezultatom 0:2, po setovima 4:6, 6:7 (3:7) posle jednog časa i 51 minuta igre.

Statistika susreta u potpunosti je na strani Novakovog protivnika. Kirios je odservirao jedanaest as poena više od Novaka, bio bolji na polju direktnih poena i manje grešio.

Prvi set praktično je rešen u uvodnom gemu s obzirom da je Novak u istom pretrpeo jedini brejk iz ovog perioda igre. U drugom setu teniseri su bili sigurni na sopstveni početni udarac, nije viđen nijedan brejk, tako da je taj-brejk dao odgovor na pitanje ishoda seta, samim tim i meča.

„Niz u Indijan Velsu je bio neverovatan, ponosan sam na to. Morao je jednom da se prekine. Nik je, kao i u Akapulku, servirao veoma dobro, dok ja nisam odgovorio na pravi način na njegov servis i mislim da je to presudilo. Nije mnogo grešio, napadao je i drugim servisom. Teško je pozicionirati se na njegove servise i teško ih je pročitati, nekada servira i preko 225 kilometara na sat po ‘T liniji’, a onda pogodi servis po širini. Jednostavno, često menja ritam i teško je prilagoditi se. Kada je tako, onda je u mojim gemovima bio veći pritisak, a ja sam popustio u prvom gemu na meču, pa je ritam celog duela odmah bio na njegovoj strani. Nisam imao sreće sa žrebom na startu sezone, ali neću tražiti izgovore“, izjavio je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (3-14), dvostruke servis greške (0-4), direktni poeni (16-25), neiznuđene greške (25-19).

S obzirom da je branio titulu osvojenu prošle sezone, Novak će zbog eliminacije u osmini finala izgubiti 910 ATP poena.

Novak i Viktor Troicki završili su nastup u Indijen Velsu u konkurenciji parova. Njih su u četvrtfinalu posle velike borbe savladali šesti nosioci Raven Klasen (Južna Afrika) i Raživ Ram (SAD) rezultatom 6:3, 2:6, 6:10.

Pred Noletom je sedam dana pauze nakon kojih ga očekuje učešće na Otvorenom prvenstvu Majamija. Srpski teniser je šest puta do sada osvajao drugi Masters sezone, a u finalu 2016. godine je nadigrao Keija Nišikorija rezultatom 6:3, 6:3 i postao prvi teniser koji je četiri puta „vezao“ titule u Indijan Velsu i Majamiju.

Fotografija: Getty Images

Podeli post