Najbolji teniser sveta nije uspeo da trijumfuje u svom četvrtom ovonedeljnom meču u Sinsinatiju i dođe na korak od osvajanja druge titule na sedmom Mastersu u sezoni.

Novaka je u polufinalu posle jednog časa i 42 minuta igre zaustavio Rus Danil Medvedev (9), nanevši mu poraz rezultatom 1:2, po setovima 6:3, 3:6, 3:6.

S obzirom da je branio titulu iz 2018. godine, Novak će na novoj ATP listi izgubiti 640 poena.

Srpski teniser je jedinu brejk šansu u prvom setu iskoristio u šestom gemu i stekao prednost koja mu je posle 34 minuta donela vođstvo od 1:0 u setovima. Sa druge strane, Medvedevu nije pružio nijednu priliku da mu ugrozi servis. Tokom prvog perioda igre srpski teniser je načinio svega tri neiznuđene greške, naspram jedanaest protivnika.

U drugom setu se dogodio isti scenario sa obrnutim ulogama. Sada je Medvedev bio taj koji je iskoristio jedinu brejk loptu, u osmom gemu, i sa identičnih 6:3 meč uveo u odlučujući set.

Rus je treći set odigrao izuzetno agresivno, rizikovao, servirao snažno i prvi i drugi servis. Ovakva igra donela mu je brejk u trećem gemu, potom i u poslednjem, za veliku pobedu posle preokreta.

Statistika: as poeni (6-16), dvostruke servis greške (1-4), direktni poeni (26-37), neiznuđene greške (16-21), broj osvojenih poena (75-75).

Sledeći turnir u kalendaru prvog tenisera sveta je Otvoreno prvenstvo SAD (26. avgust – 8. septembar).

Novak na US Openu brani titulu, a u prošlogodišnjem finalu je bio bolji od Argentinca Huana Martina del Potra rezultatom 6:3, 7:6, 6:3, čime je došao do trećeg trofeja u Njujorku.

Fotografija: Profimedia

Podeli post