Poraz Novaka u trećem kolu Toronta

Poraz Novaka u trećem kolu Toronta

Novak nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Rodžers kupa.

Prvi nosilac na Masters turniru u Torontu poražen je u trećem kolu od Francuza Žoa-Vilfreda Conge (13) rezultatom 0:2, po setovima 2:6, 2:6.

Novak je sigurno počeo meč osvojivši prvi gem bez izgubljenog poena. Nakon što je Conga izjednačio u narednom, situacija je krenula nizbrdo kada je u pitanju Novakova igra. Francuz je to znao da iskoristi i načini čak četiri brejka u susretu koji je trajao svega 63 minuta.

Conga je ovim trijumfom smanjio prednost našeg tenisera u međusobnim duelima na 13-6.

„Čestitke Žou, igrao je odličan tennis. Servirao je dobro, bio je bolji igrač danas. Nisam igrao ni izbliza onako kako sam planirao pre izlaska na teren. Ništa mi nije polazilo za rukom. Nisam imao igru sa osnovne linije, ni servis, ni ritern. Generalno, veoma loš dan za mene i loša igra, nisam mogao mnogo da uradim”, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (2-8), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (11-23), neiznuđene greške (18-13).

Već sledeće nedelje na programu je novi Masters turnir, „Western & Southern Open“, koji će se od 10. do 17. avgusta odigrati u Sinsinatiju.

Novak će u Sinsinatiju braniti svega 180 bodova s obzirom da je prošle godine poražen od Džona Iznera u četvrtfinalu (6:7, 6:3, 5:7).

„Western & Southern Open“ jedini je Masters turnir koji nedostaje Srbinu.

Fotografija: Getty Images

Podeli post