Rolan Garos 2017: Novak protiv Granoljersa počinje odbranu titule

U prisustvu prošlogodišnjih šampiona, Novaka Đokovića i Garbinje Muguruze, organizatori Rolan Garosa u petak su objavili parove glavnog žreba za drugi po redu gren slem turnir u sezoni, koji će se od 28. maja do 11. juna odigrati u Parizu.

„Sjajno je vratiti se ovde i prisetiti se uspomena od prošle godine. Bio je to vrhunac moje karijere, zajedno sa porodicom sam proslavio taj uspeh. Dosta godina sam pokušavao da osvojim ovaj trofej i ostvario sam poseban odnos sa francuskom publikom. Moji snovi su se ostvarili kada sam osvojio Kup musketara“, izjavio je Novak na ceremoniji žrebanja.

Svetski broj dva i prošlogodišnji šampion će u svom uvodnom meču igrati protiv 76. tenisera sveta, Marsela Granoljersa iz Španije (H2H 3-0).

Novak, vlasnik dvanaest gren slem titula, u drugom kolu turnira bi išao na pobednika meča Janko Tipsarević (Srbija) – Žoao Souza (Portugal).

Potencijalni rivali srpskog tenisera u nastavku takmičenja su:

3. kolo: Miša Zverev (Nemačka, 32)
4. kolo: Lukas Puj (Francuska, 16), Albert Ramos Vinjolas (Španija, 19), Dušan Lajović (Srbija)
Četvrtfinale: Dominik Tim (Austrija, 6), David Gofan (Belgija, 10), Ivo Karlović (Hrvatska, 23), Stiv Džonson (SAD, 25)
Polufinale: Rafael Nadal (Španija, 4), Miloš Raonić (Kanada, 5), Grigor Dimitrov (Bugarska, 11), Džek Sok (SAD, 14), Roberto Bautista Agut (Španija, 17)…
Finale: Endi Marej (Velika Britanija, 1), Sten Vavrinka (Švajcarska, 3), Marin Čilić (Hrvatska, 7), Kei Nišikori (Japan, 8), Aleksander Zverev (Nemačka, 9), Žo-Vilfred Conga (Francuska, 12), Tomaš Berdih (Češka, 13), Gael Monfis (Francuska, 15)…

Mečevi prvog kola Otvorenog prvenstva Francuske na programu su tokom prva tri dana turnira (nedelja, ponedeljak i utorak).

Ovo će biti Novakovo trinaesto učešće na Rolan Garosu, na kojem će debitovati u opremi Lakost i sa novim trenerom, Andreom Agasijem.

„Mučio sam se na terenu prethodnih šest meseci, sada pokušavam da pronovo pronađem sebe. Moj tim i ja smo odlučili da je vreme za promene. Osećam se bolje na terenu, igrao sam dobro u Rimu, a tokom poslednja dva turnira pričao sam sa Agasijem preko telefona i kao da smo “kliknuli”. Analizirao je mečeve, i to mu je dozvolilo da se bolje upoznamo. Inspiriše me, zna šta sam prolazio. Uvek je govorio lepo o meni, i jedan je od retkih koji su stali na moju stranu“, rekao je Novak.

Nole je u prošlogodišnjem finalu nadigrao Britanca Endija Mareja rezultatom 3:6, 6:1, 6:2, 6:4, osvojio prvu titulu na Rolan Garosu i kompletirao karijerni gren slem.

Fotografija: FFT

Podeli post