Rolan Garos: Nole bolji od Bedenea za plasman među 16 najboljih

Rolan Garos: Nole bolji od Bedenea za plasman među 16 najboljih

Pobedom nad Aljažom Bedeneom (ATP #66), britanskim teniserom slovenačkog porekla, rezultatom 6:2, 6:3, 6:3 Novak se plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske.

62. meč najboljeg tenisera sveta na Rolan Garosu trajao je dva časa i dva minuta, nakon kojih je povećao odnos pobeda i poraza na drugom gren slem turniru sezone na 51-11.

Novak je prvi set rešio nakon dva brejka, u drugom i osmom gemu. U petom gemu, tokom kojeg je odigrano čak petnaest poena, spasio je jednu brejk loptu koja se ukazala rivalu.

Na samom startu drugog seta srpski teniser je spasio dve brejk lopte, a potom u četvrtom i šestom gemu oduzeo servis Bedeneu i poveo sa 5:1. Uspeo je Britanac da vrati jedan brejk i smanji na 5:3, ali je Novak u predstojećem bio na visini zadatka na svoj servis i stigao do vođstva od 2:0 u setovima.

Inicijalna prednost u trećem setu pripala je Novaku. Posle brejka u uvodnom gemu isti je potvrdio u sledećem i poveo sa 2:0. Dva gema kasnije Bedene se vratio i izjednačio na 2:2. Ipak, sledeći gem/brejk ponovo je Novaka približio pobedi koja je usledila četiri gema kasnije, pre prekida igre zbog mraka u Parizu.

„Zadovoljan sam što sam meč završio pre mraka. Na početku susreta nisam razmišljao o tome, ali je tenzija počela da raste u trećem setu. To se moglo videti i po mojoj igri. Aljaž je vrlo talentovan teniser. Igra vrlo čiste poene sa osnovne linije. Drago mi je što ću imati dan pauze pred sledeći izazov“, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (5-8), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (39-24), neiznuđene greške (20-30).

Duel četvrtog kola Rolan Garosa Novak će odigrati u utorak, pošto su svi mečevi planirani za ponedeljak otkazani zbog kiše. Rival će mu biti Roberto Bautista Agut (14. nosilac), koji je u trećem kolu bez većih problema savladao 47. tenisera sveta, Bornu Ćorića iz Hrvatske (6:2, 6:3, 6:3).

Prvi nosilac je dobio sva četiri međusobna duela protiv Španca.

Fotografija: AFP / Getty Images

Podeli post