Siguran start Novaka u Majamiju

Nole protiv Federera za prvu titulu u 2014. godini!

U petak uveče po našem vremenu Nole je zabeležio prvu pobedu u Ki Biskejnu i plasirao se u treće kolo ovogodišnjeg „Sony Open Tennis“-a.

U drugom kolu Masters turnira u Majamiju drugi teniser sveta i trostruki šampion je bez izgubljenog seta savladao Žeremija Šardija (48) rezultatom 6:4, 6:3 i tako stigao do osme pobede nad francuskim igračem u isto toliko duela.

Novak je u četvrtom gemu iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 3:1, nešto kasnije i sa 4:1. Pri vođstvu od 5:3 drugi nosilac je servirao za set, tu priliku je propustio i dozvolio rivalu da se vrati u duel i servira za izjednačenje. U nastavku Novak odmah uspeva da se vrati u ritam, još jednom oduzme servis Šardiju i osvoji prvi set rezultatom 6:4.

Znatno neizvesniji bio je drugi set, bar što se tiče prvih sedam gemova. Novak u osmom gemu po treći put u susretu pravi brejk, da bi nakon svog servis gema došao do 27. pobede u Majamiju.

Meč je trajao jedan čas i 24 minuta.

„Potrebno je neko vreme da se naviknete na uslove u Majamiju, na vlagu i na centralni teren. Prvi mečevi su uvek nezgodni, naročito ako za protivnika imate nekoga ko igra hrabro, kao što je Šardi danas igrao,“ rekao je Novak posle meča. „Ipak, zabeležio sam pobedu u dva seta. Kada je bilo najpotrebnije, servirao sam i igrao zaista dobro i to je najbitnije.“

Statistika: as poeni (8-2), dvostruke servis greške (2-2), direktni poeni (18-16), neiznuđene greške (19-28).

Nemac Florijan Majer, 30. nosilac turnira, biće Novakov rival u trećem kolu Majamija u nedelju.

Majer je u drugom kolu bio bolji od Hrvata Ivana Dodiga.

Srpski i nemački teniser sastajali su se pet puta do sada uz maksimalan učinak Novaka, 5-0.

Fotografija: Getty Images

Podeli post