Sinsinati: Sjajni Novak srušio Vavrinku

CINCINNATI, OH - AUGUST 19:  Novak Djokovic of Serbia returns a shot to Benoit Paire of France during the Western & Southern Open at the Linder Family Tennis Center on August 19, 2015 in Cincinnati, Ohio.  (Photo by Rob Carr/Getty Images)

Trećom pobedom na turniru „Western & Southern Open“, najbolji teniser sveta plasirao se u svoje peto polufinale u Sinsinatiju.

U četvrtfinalu sedmog Masters turnira u sezoni Nole je savladao 5. nosioca, Stena Vavrinku rezultatom 6:4, 6:1 i tako se revanširao Švajcarcu za poraz u finalu Rolan Garosa.

Meč je trajao 63 minuta, nakon kojih je Novak povećao prednost nad Vavrinkom u međusobnim susretima na 18-4.

Prvi nosilac je odlučujući brejk u prvom setu napravio u devetom gemu. To mu je dalo samopouzdanje pa je usledila superiorna igra u nastavku. Sa tri nova brejka, Srbin je prelomio susret i zabeležio 55. pobedu u sezoni.

„Odlična igra je došla u pravom trenutku, protiv jednog od mojih najvećih rivala od kojeg sam izgubio u finalu Rolan Garosa. Pristupio sam meču vrlo ozbiljno kako bih došao u poziciju da pobedim. To sam i učinio. Servirao sam veoma dobro set i po“, rekao je Đoković.

Statistika: as poeni (1-4), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (11-17), neiznuđene greške (16-33).

Novak će u polufinalu Sinsinatija u subotu igrati protiv kvalifikanta Aleksandra Dolgopolova protiv koga ima stopostotan učinak u međusobnim duelima, 4-0. Ukrajinac je u četvrtfinalu eliminisao 6.nosioca Tomaša Berdiha (6:4, 6:2).

Fotografija: Getty Images

Podeli post