Sjajni Nole protiv Nišikorija za titulu u Torontu

Sjajni Nole protiv Nišikorija za titulu u Torontu

Fenomenalna igra Novaka u polufinalu Masters turnira u Torontu.

Najbolji teniser sveta i trostruku šampion Rodžers kupa savladao je rezultatom 6:3, 6:2 Gaela Monfisa (ATP #14) i približio se na svega jedan korak od titule.

Susret je trajao 72 minuta, nakon kojih je Novak odbranio svih 600 poena iz 2015. godine i došao do 50. pobede u sezoni.

Monfis je bolje ušao u meč za razliku od Novaka koji je pravio nešto veći broj grešaka. Nakon što je u uvodnom gemu spasio brejk lopte, Novak je u trećem pretrpeo brejk. Već u sledećem se vratio, oduzeo servis rivalu, sveo greške na minimum i preuzeo inicijativu na terenu. Novim brejkom, u šestom gemu, srpski teniser je obezbedio osvajanje prvog seta (6:3).

Još ubedljivija igra Novaka u drugom setu. Dve brejka, u prvom i petom gemu, omogućili su prvom nosiocu plasman u 93. ATP finale u karijeri.

Statistika: as poeni (1-1), dvostruke servis greške (5-1), direktni poeni (12-12), neiznuđene greške (16-22).

U nedelju od 22:00h (po srednjeevropskom vremenu) Novak će u finalu Rodžers kupa igrati protiv Japanca Keija Nišikorija (3), koji je bio bolji od Švajcarca Stena Vavrinke (7:6, 6:1).

Novak i Nišikori odigrali su 11 duela do sada, srpski teniser vodi 9-2.

„Kada znate da imate mnogo uspeha protiv sledećeg protivnika, to vam donosi nekakav mir, mentalni mir. Ali, što ste uspešniji protiv nekog igrača, to je on željniji da protiv vas igra najbolje što može. Zato je meni jedna od najvažnijih stvari da imam dobar pristup od početka meča i da od starta igram dobro. Ako uspem da počnem dobro i osećam se kako treba i povedem, onda imam vrlo dobre šanse i da zadržim to vođstvo“, rekao je Novak.

Noletov desktop kalendar za mesec avgust 2016. možete preuzeti ovde.

Fotografija: AP

Podeli post