Sjajni Nole u polufinalu Monte Karla!

Po četvrti put u karijeri Nole će igrati u polufinalu „Monte-Carlo Rolex Masters“-a.

Prvi teniser sveta bez izgubljenog seta nadigrao je Holanđanina Robina Hasea – 6:4, 6:2 u okviru četvrtfinala trećeg Masters turnira u sezoni, prvog na šljaci.

Meč je trajao jedan čas i 16 minuta.

Uvodni set obilovao je brejkovima. Već na startu Hase uspeva da oduzme servis Novaku, da bi već u sledećem usledio revanš srpskog tenisera. Nešto kasnije, Novak ponovo pravi brejk, koji nakon svog servis gema materijalizuje u vođstvo od 4:1. Hase je uspeo da se vrati, izjednači na 4:4, ali su dva predstojeća gema pripala prvom nosiocu, što je ujedno značilo i osvajanje prvog seta.

Koliko je Novaku stalo do ovog trijumfa bilo je jasno već nakon nekoliko odigranih poena na startu drugog seta. Nanizao je dva brejka, četiri gema u nizu i ekspresno došao do 4:0. Do kraja susreta su viđeni isključivo brejkovi.

Statistika susreta: as poeni (1-0), duple servis greške (0-0), direktni poeni (19-10), neiznuđene greške (26-28).

Za plasman u svoje drugo finale u prestonici Monaka, Nole će u subotu igrati protiv šestog nosioca, Tomaša Berdiha.

Češki teniser eliminisao je Britanca Endija Marija nakon tri odigrana seta 6:7 (4:7), 6:2, 6:3.

„Tomaš je opasan na svakoj podlozi. Biće veliki izazov za mene da vidim da li ću uspeti da budem fokusiran tokom celog meča, jer je to jedini način da se savlada igrač poput njega“, rekao je Novak o svom sledećem rivalu.

Biće to deseti susret između Novaka i Berdiha. Našem igraču pripalo je osam do sada, dok je Čeh jedinu pobedu ostvario u polufinalu Vimbldona 2010. godine.

Photo: Getty Images

Podeli post