Sjajni Novak sa Federerom za titulu u Rimu

Sjajni Novak na korak od odbrane titule u Rimu

Svega jedna pobeda deli najboljeg tenisera sveta od odbrane titule u Rimu, koji je do sada osvajao tri puta (2008, 2011. i 2014. godine).

U polufinalu Masters turnira „Internazionali BNL d’Italia“ Nole je posle jednog časa i 35 minuta žestoke borbe savladao 7. nosioca Davida Ferera rezultatom 6:4, 6:4.

Nakon dvadeset duela protiv Španca Novak je povećao ukupnu prednost na 15-5.

Novak je agresivno ušao u polufinalni duel svestan činjenice da je sa druge strane mreže najopasniji rival do sada u Rimu. Povoljan rezultat u vidu brejka stigao je u trećem gemu. Jedinu šansu da se vrati u set Španac je imao u najdužem, desetom gemu, koji je posle odlične igre obojice tenisera pripao Novaku. 6:4 za 45 minuta. U ovom periodu igre Novak je načinio više direktnih poena (13-8), ali i više grešaka (15-7), uz sjajnih 77% osvojenih poena na drugi servis.

Odličan tenis gledali smo i u nastavku. Raspoloženi Novak i David nadmetali su se snažno sa osnovne linije terajući jedan drugog na kretanje. Gem odluke bio je deveti u kojem je Novak oduzeo servis rivalu bez izgubljenog poena.

„Ovo je definitivno bio moj najbolji meč ove nedelje. Zadovoljan sam i verujem da mogu da odigram i bolje sutra u finalu. Imao sam uspona i padova u prva tri meča. Danas je prava reč za moju igru konstantnost“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (4-1), dvostruke servis greške (0-1), direktni poeni (26-17), neiznuđene greške (24-17).

U meču za titulu Nole će se sastati sa Rodžerom Federerom (2) koji je u švajcarskom polufinalu bio bolji od Stana Vavrinke (8) rezultatom 6:4, 6:2.

Novakov odnos pobeda i poraza protiv Federera je 18-20.

Finale Mastersa u Rimu na programu je u nedelju od 16 časova, a srpski teniser će se u okviru istog boriti za 53. titulu u karijeri, petu u tekućoj sezoni.

Fotografija: Getty Images

Podeli post