Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Argentine!

Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa!

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa.

Nakon pobeda Novaka i Viktora u pojedinačnoj konkurenciji u petak, dubl Nenad Zimonjić/Novak Đoković doneo je Srbiji nedostižnu prednost od 3:0 nad Hrvatskom, pobedom protiv Franka Škugora i Marina Draganje rezultatom 6:3, 6:4, 6:1 u subotu.

Prvi set rešen je u osmom gemu kada su naši igrači stigli do prvog brejka u meču, a zatim isti potvrdili za 6:3.

I drugi period igre odlučen je nakon jednog brejka. Ovog puta, Nole i Ziki prelomili su u trećem gemu i tu prednost čuvali do kraja.

Naši teniseri bili su najubedljiviji u trećem setu kada su tri puta oduzeli servis rivalima za konačnih 6:1.

Meč je trajao jedan čas i 49 minuta.

„Uspeli smo da završimo zadatak i da se plasiramo u četvrtfinale posle dva dana, što nije često bio slučaj u poslednjih nekoliko godina. Posle 2:0 prvog dana postoji rasterećenje koje omogućuje neke izmene“, rekao je Novak. „Smatrali smo da duel koji sam odigrao juče nije bio toliko fizički zahtevan i da je dobra prilika da meč privedemo kraju danas. Nenad i ja nismo igrali često, što se videlo na početku, ali Nenad me je vodio. Pokušavao sam da doprinesem koliko sam mogao, a ključan je bio brejk pri rezultatu 4:3 u 1. setu. Posle toga smo igrali samouvereno i pobedili.“

Poslednjeg, trećeg dana takmičenja u Kraljevu, Filip Krajinović je savladao Franka Škugora rezultatom 6:4, 6:2, a potom je Viktor Troicki bio bolji od Mate Delića – 6:4, 6:3, za konačnih 5:0.

Rival naših tenisera u četvrtfinalu Dejvis kupa biće Argentina, koja je u Buenos Ajresu savladala Brazil rezultatom 3:2.

Srbija će biti gostovati u Argentini od 17. do 19. jula.

Fotografija: TSS

Podeli post