Srpski duel u 4. kolu Vimbldona!

Branilac titule na Vimbldonu zabeležio je i treću pobedu na ovogodišnjem, 126. izdanju najprestižnijeg turnira današnjice.

Plasman u svoju šestu osminu finala u Londonu Nole je izborio trijumfom nad 28. nosiocem Radekom Štepanekom rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:2, 6:2.

Koliko tenis nekada ume da bude surov sport pokazao je prvi set. Novak je bio taj koji je na gotovo svaki servis rivala dolazio do brejk šansi i diktirao igru. Ipak, sreća se na kraju osmehnula Štepaneku, koji u desetom gemu koristi jedinu brejk loptu koja mu se ukazala za vođstvo od 1:0 posle 6:4.

Od početka drugog seta pa do samog kraja susreta inicijativa i dominacija na terenu bili su apsolutno na Noletovoj strani. Srpski teniser pojačao je servis, postao znatno agresivniji i precizniji. Na samom startu svakog od preostala tri seta oduzimao je servis nemoćnom rivalu, a kasnije te brejkove duplirao. Čeh je morao da se zadovolji sa samo šest osvojenih gemova do kraja duela.

„Bio je ovo izuzetno težak meč. Radek je sjajno odigrao prvi set. On je veoma nezgodan i talentovan teniser, toliko je godina na turu i sa svojom raznovrsnom igrom može da iznenadi svakog protivnika. Uspeo sam da se vratim i preuzmem kontrolu u svoje ruke. Uživao sam na terenu“, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (9-6), dvostruke servis greške (1-1), direktni poeni (49-27), neiznuđene greške (13-19), ukupan broj poena (128-93).

U osmini finala Otvorenog prvenstva Velike Britanije dva Srbina udariće jedan na drugog – Nole protiv Viktora Troickog, koji nije postavljen za nosioca.

Viktor (34. na svetu) je u trećem kolu eliminisao 15. nosioca iz Argentine, Huana Monaka rezultatom 7:5, 7:5, 6:3.

Dvanaest međusobnih duela je iza Noleta i Viktora, a vodi najbolji teniser sveta 11-1. Troicki je dobio samo njihov prvi susret u Umagu 2007. godine, da bi predstojećih jedanaest pripalo Novaku.

Ovaj meč na programu je u ponedeljak oko 18 časova po našem vremenu (poslednji na centralnom terenu).

Photo: Getty Images

Podeli post