Tipsarević se povukao, Novak u finalu Serbia Opena protiv Lopeza


Novak Đoković (Photo: Srđan Stevanović)

Drugi teniser sveta i prvi nosilac u Beogradu, Novak Đoković prvi je finalista turnira „Serbia Open 2011 Powered by Telekom Srbija“.

Do srpskog polufinalnog duela između Noleta i sedmog nosioca Janka Tipsarevića nažalost neće doći s obzirom da se treći reket Srbije povukao sa turnira zbog povrede butnog mišića, koja ga je prinudila da otkaže i Masters turnir u Madridu sledeće nedelje.

„Nažalost, loše vesti. Janko je morao da otkaže večerašnji meč polufinala zbog povrede mišića. Iskreno se nadam da će uspeti da se oporavi za nastavak sezone na šljaci. Sutra je finale po rasporedu u 16h. Pokušaću da vratim titulu gde pripada, a to je SRBIJA“, napisao je Novak na svojoj Facebook stranici.

Ovaj meč bio je zakazan za 20 časova večeras, no umesto njega odigraće se drugo polufinale dubla između drugih i trećih nosilaca, Džonatana Erliha i Endija Rama, sa jedne strane i Františeka čermaka i Filipa Polašeka, sa druge strane.

Novak će u finalu Serbia Opena u nedelju od 16 časova igrati protiv Felisijana Lopeza koji je sa 2:0, po setovima 7:6 (7:3), 6:2 savladao Filipa Volandrija (Italija).

Srpski teniser i Lopez sastajali su se tri puta do sada, uz maksimalan učinak Novaka.

Poslednji put Novak je trijumfovao nad Lopezom u drugom kolu ovogodišnjeg turnira u Dubaiju (6:3, 2:6, 6:4).

Podeli post