Treći trijumf Noleta za prvo mesto u grupi i polufinale protiv Nišikorija!

Treći trijumf Noleta za prvo mesto u grupi "Ivan Lendl"!

Novak je takmičenje u grupi „Ivan Lendl“ na ATP World Tour finalu u Londonu završio sa maksimalnim učinkom.

Posle trijumfa nad Timom i Raonićem, drugi teniser sveta je u meču trećeg kola Round Robin faze rutinski savladao Davida Gofana rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:2 i tako došao do 750. pobede u karijeri.

Belgijanac nije bio u inicijalnom sastavu grupe „Ivan Lendl“, već je isključivo današnja zamena za povređenog Gaela Monfisa.

Novak je u oba seta pokazao vrhunski nivo igre kako na svoj, tako i na servis rivala, na koji je čak četiri puta dolazio do brejka. Gofan je tokom jednog časa i devet minuta uspeo da dođe do jedne prilike da oduzme servis braniocu titule i petostrukom šampionu Masters kupa, ali mu Novak nije dozvolio da je realizuje.

„Danas sam se osećao najbolje u poređenju sa prethodnim mečevima. Podigao sam nivo igre i kvalitet svog tenisa. To je dobar znak pred završnicu turnira“, izjavio je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (3-1), dvostruke servis greške (4-4), direktni poeni (7-11), neiznuđene greške (17-21).

Kao prvoplasirani iz svoje grupe, Nole će u polufinalu završnog turnira u subotu (21h po srednjeevropskom vremenu) igrati protiv Keija Nišikorija (Japan, 5), koji je zauzeo drugo mesto u grupi „Džon Mekinro“. Drugi polufinalni par čine Endi Marej i Miloš Raonić.

Fotografija: Getty Images

Podeli post