Trijumf Noleta nad Endijem za plasman među 4 najbolja u Parizu

Auto Draft

Prvoplasirani teniser ATP liste nastavlja da pruža odlične partije na poslednjem Mastersu u sezoni.

Novak je u četvrtfinalu „BNP Paribas Masters“-a nadigrao osmog nosioca, Endija Mareja rezultatom 7:5, 6:2 i tako zabeležio 15. pobedu u karijeri nad Britancem.

Meč u dvorani Bersi trajao je jedan čas i 41 minuta.

U prvih 11 gemova duela Novak je propustio četiri brejk lopte, dok Mareju nije dozvolio nijednu priliku da mu ugrozi servis. U najbitnijem trenutku, dvanaestom gemu, Novak koristi drugu brejk loptu koja mu je donela osvajanje prvog seta rezultatom 7:5 posle 64 minuta.

Nakon što je u drugom gemu drugog seta propustio tri brejk prilike, usledila je kazna, Britanac po prvi put oduzima servis Novaku i stiže do vođstva od 2:1. Već u sledećem Novak se vratio u set i fantastičnom serijom od 5:0 ostvario plasman u novo polufinale u Parizu.

„Prvi set je bio veoma neizvestan. Čuvao sam dobro svoj servis, imao nekoliko brejk prilika, a ključnu sam iskoristio u završnici seta. On je imao prednost brejka u drugom setu nakon čega je odservirao nekoliko dvostrukih servis grešaka i dozvolio mi da se vratim. Posle toga sam se osećao mnogo bolje na terenu“, rekao je Novak.

Statistika susreta: as poeni (1-6), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (12-20), neiznuđene greške (24-36).

Svega dva koraka dele srpskog tenisera od odbrane titule u „gradu svetlosti“. Prva prepreka biće mu 6. nosilac Kei Nišikori koji je u tri seta, rezultatom 3:6, 7:6, 6:4, bio bolji od prošlogodišnjeg finaliste Davida Ferera (Španija, 4).

Japanski teniser je jedan od retkih igrača protiv koga Novak ima negativan učinak, 1-2.

Noletov polufinalni meč na programu je u subotu od 17 časova.

Desktop kalendar za mesec novembar 2014. možete preuzeti ovde.

Fotografija: Getty Images

Podeli post