Srpsko četvrtfinale u Madridu!

Novak se za još jedan korak približio odbrani titule na četvrtom Masters turniru u sezoni, koji se igra u Madridu.

U osmini finala „Mutua Madrid Open“-a, prvi nosilac je odličnom igrom po deseti put u karijeri savladao Švajcarca Stanislasa Vavrinku rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:4.

Teniseri su bili neverovatno dobri na svoj servis tokom prvog seta. Brejk šanse imao je isključivo Nole. Najpre dve u četvrtom gemu, a potom je u desetom propustio pet set lopti. Stvari su došle na svoje u taj-brejku koji je pripao srpskom teniseru rezultatom 7:5.

Još raspoloženiji Novak je ušao u drugi set u kojem nakon dva brejka stiže do 5:2. Uspeo je Švajcarac da anulira jedan i smanji na 5:4, da bi Novak u narednom gemu obezbedio prolaz u naredno kolo.

„Rekli su nam da je plava šljaka ista kao crvena, što nije istina, već postoji ogromna razlika. Dosta se klizamo i imamo problema, a turnir će osvojiti onaj ko se ne bude povredio do kraja nedelje, pošto već mnogo igrača žalilo na bolove. Ovo je novo iskustvo i nadam se da se neće ponoviti naredne godine“, izjavio je Novak posle meča.

Statistika jedan čas i 45 minuta dugog meča izgleda ovako: as poeni (7-7), duple servis greške (2-4), direktni poeni (18-27), neiznuđene greške (18-34).

Janko Tipsarević biće Noletov rival u svesrpskom četvrtfinalu u petak od 19 časova.

Tipsarević je u trećem kolu bio bolji od Francuza Žila Simona rezultatom 7:6, 5:7, 6:1.

Biće to šesti međusobni duel dvojice prijatelja. Trenutno vodi Nole 4-1.

Prošlogodišnji finalista Rafael Nadal završio je učešće u prestonici Španije u trećem kolu. „Krivac“ za to je njegov sunarodnik Fernando Verdasko, koji je danas odigrao jedan od najboljih mečava u karijeri i iznenadio šampiona iz 2010. godine.

Photo: AP

Podeli post