Trijumf Novaka u drugom kolu Vimbldona

Trijumf Novaka u drugom kolu Vimbldona

Trideseta uzastopna gren slem pobeda donela je Novaku plasman u treće kolo Vimbldona.

Najbolji teniser sveta i osvajač trostruke titule na travi Londona, u drugom kolu je bio bolji od 55. igrača sveta, Adrijana Manarina (Francuska) rezultatom 6:4, 6:3, 7:6 (7:5). Meč je trajao dva sata i četiri minuta.

Novak je sa po jednim brejkom u prva dva seta stekao značajnu prednost. Napravio je novi brejk u sedmom gemu trećeg seta i zatim poveo sa 5:3, ali je koncentracija popustila kada je servirao za pobedu. Francuz je uspeo da vrati jedan brejk, zaigrao je rasterećenije i obezbedio taj brejk. Sa nekoliko atraktivnih poena prvi nosilac je razbudio uspavanu publiku. Iskoristio je drugu meč loptu i ostvario 46. trujumf u sezoni. Pobedom nad Manarinom, postao je igrač sa najviše gren slem pobeda u nizu u open eri.

„Nisam iznenađen ovim podatkom. Zadovoljan sam kako igram i to je statistika na koju sam ponosan. Ne znam do kada će trajati moja serija. Budućnost ne mogu da predvidim, trudiću se da nastavim da pružam igre na ovom nivou“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (6-5), dvostruke servis greške (8-3), direktni poeni (23-30), neiznuđene greške (21-42).

Novakov protivnik u trećem kolu Otvorenog prvenstva Velike Britanije biće 28. nosilac, Amerikanac Sem Kveri.

Kveri je prolaz u treće kolo izborio pobedom nad Brazilcem Tomazom Belučijem (6:4, 6:3, 6:2). Deseti međusobni duel Novaka i Sema (8-1) na programu je u petak.

Noletov desktop kalendar za mesec jul 2016. možete preuzeti ovde.

Fotografija: Getty Images

Podeli post