US Open 2014: Novak protiv Švarcmana u prvom kolu

Auto Draft

Organizatori US Opena objavili su u četvrtak parove glavnog žreba za poslednji Gren Slem turnir u sezoni.

Prvi nosilac i šampion iz 2011. godine odbranu finala na svom jubilarnom, 10. Otvorenom prvenstvu SAD startovaće protiv Dijega Švarcmana (ARG, ATP #79) u utorak rano ujutru po srednjeevropskom vremenu. Biće to njihov 1. međusobni susret.

„Nažalost, nisam bio u mogućnosti da pružim svoj najbolji tenis na poslednja dva turnira. Želeo sam da ostvarim visok plasman, ali jednostavno nisam mogao, bio sam emotivno iscrpljen. Svestan sam činjenice da treba da se vratim na pravi put za US Open, koji je poslednji Gren Slem u sezoni. Provodim mnogo sati na terenu kako bih doveo svoju igru na nivo koji želim. Video sam samo ko mi je protivnik u prvom kolu, trener mi nije dozvolio da gledam ostatak žreba“, rekao je Novak.

Ako uspešno izađe na kraj sa prvim rivalom, Novak bi u drugom kolu išao na boljeg iz duela između Žila Milera (Luksemburg) i Pola Enrija Matjea (Francuska).

U nastavku takmičenja projektovani rivali najboljeg tenisera sveta su:

Treće kolo: Giljermo Garsija-Lopez (Španija, 28), Sem Kveri (SAD)
Četvrto kolo: Džon Izner (SAD, 13), Filip Kolšrajber (Nemačka, 22)
Četvrtfinale: Endi Marej (Velika Britanija, 8), Žo-Vilfred Conga (Francuska, 9), Žilijen Beneto (Francuska, 24), Fernando Verdasko (Španija, 31)…
Polufinale: Stanislas Vavrinka (Švajcarska, 3), Miloš Raonić (Kanada, 5), Tomi Robredo (Španija, 16)…

Rodžer Federer (Švajcarska, 2), David Ferer (Španija, 4), Tomaš Berdih (Češka, 6), Grigor Dimitrov (Bugarska, 7), Ernests Gulbis (Letonija, 11), Rišar Gaske (Francuska, 12)… su u donjoj polovini žreba, tako da je Noletov susret sa bilo kim od njih nemoguć pre finala.

Prošle godine Novak je poražen u finalu od Španca Rafaela Nadala (1:3), koji ove godine neće nastupiti u Njujorku zbog povrede.

Srpski teniser je do sada odigrao 53 meča na US Openu, od kojih je dobio 45.

Nadmetanja u okviru USTA Bili Džin King nacionalnog teniskog centra u Flešing Medouzu trajaće od 25. avgusta do 8. septembra.

Fotografija: Getty Images

Podeli post