Veliki Nole srušio velikog Rafu i plasirao se u finale!


Novak Đoković ostvario je fantastičan uspeh na Masters turniru u Sinsinatiju, pošto je u noći između subote i nedelje po našem vremenu savladao trećeg tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala, rezultatom 6:1, 6:4 i plasirao se u finale bez izgubljenog seta.

Od samog starta susreta, srpski teniser, inače četvrti nosilac, pokazao je impresivnu igru, nametnuo svoj ritam agresivnim nastupom, i odličnim riternima uspeo da čak tri puta brejkne večitog rivala i stigne do, rezultatski gledano, rutinske pobede.

Time se Novak revanširao Nadalu za težak poraz u polufinalu ovogodišnjeg turnira u Madridu.

Nakon 19. meča dvojice tenisera, koji je trajao jedan čas i 32 minuta, trenutno je 14:5 u korist “kralja šljake”.

Prvi brejk u meču Novak je napravio u četvrtom gemu i poveo sa 3:1. No, to nije bilo sve. Srbin u šetom gemu još jednom pokazuje superiornost na servis rivala, stiže do novog brejka, prednosti od 5:1, da bi u narednom servis gemu došao do vođstva od 1:0.

Odmah na početku drugog seta Novak je propustio tri šanse da dođe do trećeg uzastopnog brejka. Međutim, to mu je pošlo za rukom u petom gemu, kada još jednom lomi otpor Rafe, i ubrzo stiže do 4:2. Prvu brejk šansu u meču Nadal je dobio tek u devetom gemu drugog seta (!). Novak se fantastično snalazi u neugodnoj situaciji i stiže do 5:3. Po jedan gem u nastavku pripao je obojici, i ogromna pobeda pripada Noletu.

Statistika meča je na strani Novaka: vineri (21:10), neiznuđene greške (26:26), as poeni (5:1), duple servis greške (1:3).

Ovim trijumfom, Novak je odbranio prošlogodišnje finale na turniru u Sinsinatiju, u kome ga sutra od 18.30h po našem vremenu očekuje prvi teniser sveta, Švajcarac Rodžer Federer.

Biće to njihov 12. duel. Za sada prednost od 7:4 drži Federer.

Srećno Nole!

Podeli post