Vimbldon: Nole lagano do trećeg kola

Auto Draft

Novak je uspešno „proskočio“ i svoju drugu prepreku na 129. Vimbldonu.

Najbolji teniser sveta je bez većih problema izašao na kraj sa Fincem Jarkom Nieminenom (91. na svetu) savladavši ga rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 6:3 u okviru drugog kola.

Susret je trajao svega jedan čas i 32 minuta.

Nismo navikli da Novak u uvodnom gemu meča gubi svoj servis, ali je Fincu pošlo za rukom da napravi brejk i povede sa 0:1, zatim i 0:2. Nakon što je Nieminen stigao do prednosti od 1:3 Novak je osvojio 12 od narednih 13 poena, anulirao brejk, izjednačio na 3:3, a potom i poveo sa 4:3. Novim brejkom u desetom gemu Novak je set okončao rezultatom 6:4 u svoju koristi.

Tokom drugog seta Novak je imao potpunu inicijativu na terenu, dva puta oduzeo servis rivalu (u četvrtom i osmom gemu) i sa 6:2 otišao na drugu pauzu.

Ništa manje ubedljiv Novak nije bio u trećem setu. Brejk se dogodio u šestom gemu, koji je tri gema kasnije značio i novu pobedu srpskog tenisera u Londonu.

„Bio je ovo Jarkov poslednji nastup na Vimbldonu, pa sam mu na kraju meča čestitao na sjajnoj karijeri“, rekao je Novak. „Mislim da sam odigrao solidno sva tri seta. On je na početku susreta bio sjajan, napravio je rani brejk, ali sam uspeo brzo da se vratim, podignem igru na viši nivo i prođem dalje. Veoma je toplo i drago mi je što nisam proveo mnogo vremena na terenu. Ulazim polako u formu i nadam se da ću igrati sve bolje i bolje kako turnir bude odmicao.“

Statistika: as poeni (8-2), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (38-15), neiznuđene greške (13-18).

Za plasman u četvrto kolo trećeg gren slema sezone Nole će u petak igrati protiv 27. nosioca turnira, Australijanca Bernarda Tomića.

Srpski i Australijski teniser sastajali su se tri puta do sada uz stoprocentan učinak Novaka, 3-0.

Fotografija: AP

Podeli post