Vimbldon: Novak prejak za Gulbisa, u četvrtom kolu protiv Manarina

Najbolji srpski teniser odigrao je još jedan fenomenalan duel na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije i plasirao se među šesnaest najboljih.

Novak je u trećem kolu Vimbldona srušio nekada desetog a sada 589. tenisera sveta, Letonca Ernestsa Gulbisa sa maksimalnih 3:0, po setovima 6:4, 6:1, 7:6 (7:2).

Drugi meč dana na centralnom terenu „All England Lawn Tennis Club“-a trajao je dva sata i 11 minuta, a Novak je povećao prednost nad dve godine mlađim rivalom na 7-1.

Uvodni deo meča pripao je Gulbisu koji je u trećem gemu došao do brejka, a zatim i vođstva od 4:2. Novak je u nastavku „eksplodirao“, vezao devet gemova i poveo sa 6:4, 5:0. Drugi set lagano je priveo kraju u svoju koristi rezultatom 6:1.

Potpuno izjednačena igra sa obe strane u trećem setu. Novak je u taj-brejku pokazao nadmoć i u velikom stilu završio ono što je započeo u prva dva seta.

„Oduševljen sam tenisom koji sam danas pokazao. Podigao sam nivo igre u odnosu na prošle mečeve. Gulbis je uvek veliki izazov, vrlo je nepredvidiv igrač sa sjajnim servisom. Protiv tako dobrog servera nije lako igrati na travi. Veoma sam zadovoljan kako sam se osećao na terenu danas“, rekao je Novak posle susreta.

Statistika: as poeni (6-13), dvostruke servis greške (1-7), direktni poeni (21-38), neiznuđene greške (12-37), broj osvojenih poena (108-83).

Novak će u osmini finala Vimbldona u ponedeljak igrati protiv 51. tenisera sveta Adrijana Manarina (Francuska), koji je u trećem kolu eliminisao zemljaka Gaela Monfisa posle maratona.

Jedini susret srpski i francuski teniser odigrali su u drugom kolu prošlogodišnjeg Vimbldona. Novak je slavio rezultatom 3:0.

„Manarino je odličan teniser. Ima ravne udarce sa obe strane, dobro anticipira na ovoj podlozi. U dobroj je formi. Nadam se da ću nastaviti sa dobrom igrom i u tom meču“, završio je Novak.

Fotografija: Getty Images

Podeli post