Oko interview: Novak Djokovic (with subtitles)

Kako gleda na to što je slučaj u Melburnu nadrastao sport i postao globalna politička tema, koji je njegov stav o vakcinaciji, gde je pogrešio, na šta je ponosan, koliko mu je značila podrška njegovog naroda?

Dva su puta do večnosti. Jedan je onaj kojim je Novak Đoković već prošao; niko nikad kao on nije bio uspešan u sportu kojim se bavi. Drugi put je onaj kojim Đoković sada nevoljno korača i kojim razbija mit o tenisu kao o gospodskom, belom sportu. Mit da su u sportu svi jednaki; mit da je sport po definiciji fer plej, mit da je solidarnost nešto što se u sportu podrazumeva.

Da li je posle ulaska u sukob sa ATP-om mogao da očekuje da postane laka odnosno poželjna meta? Koje je greške napravio sam Novak Đoković počev od decembra i trenutka kad se zarazio korona virusom do momenta kad je deportovan iz Australije? Šta bi sada uradio drugačije? Da li je razmišljao da odustane?

Kako gleda na to što je slučaj u Melburnu nadrastao sport i postao globalna politička tema, kako gleda na političku instrumentalizaciju njega samog i celog slučaja?

U vreme pandemije kada se pravila u svakoj od zemalja gde se održavaju masters i grend slem turniri različita i menjaju se iz nedelje u nedelju kako će da pravi plan gde će da igra? Da li razmišlja o vakcinaciji?

Autor emisije: Gorislav Papić
Label and copyright: RTS

Share photo