Da li znate?

Zanimljivi podaci, važni rekordi i jedinstvena statistika Noletove karijere.

Pobedom u finalu Vimbldona nad Rodžerom Federerom rezultatom 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (7:4), 4:6, 13:12 (7:3) Novak se izjednačio sa Bjornom Borgom po broju osvojenih titula na najeminentnijem turniru današnjice (5).

Novak je postao prvi teniser u istoriji kome je pošlo za rukom da osvoji sedam titula na Australijen Openu.

Novak je postao prvi teniser u istoriji kome je pošlo za rukom da osvoji svih devet Masters turnira, tzv. Zlatni Masters, pobedom nad Rodžerom Federerom rezultatom 6:4, 6:4 u velikom finalu „Western & Southern Open“-a.

Pobedom nad Karenom Kačanovim u 4. kolu Vimbldona, Novak se izjednačio sa Džimijem Konorsom po broju četvrtfinala na gren slemovima – 41. Jedini koji ima više od njih dvojice je Rodžer Federer (53).

Pobedom nad Fernandom Verdaskom u 4. kolu Rolan Garosa 2018, Novak je postao treći teniser u istoriji posle Rodžera Federera (52) i Džimija Konorsa (41) sa odigranih 40+ gren slem četvrtfinala.

Pobedom nad Endijem Marejem u finalu Rolan Garosa rezultatom 3:6, 6:1, 6:2, 6:4, Novak je kompletirao karijerni gren slem, što je pošlo za rukom samo osmorici tenisera u istoriji ovog sporta do sada.