Novak protiv Mareja za peti trofej u Rimu!

Novak protiv Mareja za peti trofej u Rimu!

Novakova vladavina ATP scenom se nastavlja.

Nakon fantastične pobede nad Rafaelom Nadalom u četvrtfinalu, najbolji teniser sveta je po drugi put u sedam dana nadigrao 6. nosioca Keija Nišikorija rezultatom 2:6, 6:4, 7:6 (7:5) i plasirao se u finale Masters turnira u Rimu.

Teniseri su na terenu proveli tri časa i dva minuta.

Novak se mučio u prvom setu da nađe svoju igru, a posao su mu otežali raspoloženi rival koji igra najbolju sezonu u karijeri i rana na skočnom zglobu koju je napravio reketom.

Nišikori je bolje počeo duel i sa dva brejka, u trećem i sedmom gemu, osvojio prvi set.

Nole je uzvratio brejkom u 10. gemu drugog seta kada je iskoristio 10. brejk loptu u meču.

Prvi nosilac je imao brejk prednosti u odlučujućem setu i dve brejk lopte za vođstvo od 5:1, ali se Kei vratio i odveo okršaj u triler završnicu. Đoković je uspeo da dobije tajbrejk i tako zabeležio deveti trijumf nad Japancem u ukupno 11 odigranih mečeva.

„Igrao sam još bolje nego u meču sa Nadalom,“ rekao je Novak. „Svaka čast i Keiju na borbi i na načinu na koji je igrao velike poene, ne bi bilo nezasluženo ni da je on pobedio. Ovaj meč je odličan primer kako duel može da bude odlučen u svega nekoliko udaraca, bilo je 112:111 u poenima i tačno taj poen je bio razlika“.

Statistika: as poeni (4-4), dvostruke servis greške (2-2), direktni poeni (32-39), neiznuđene greške (34-34), ukupno osvojenih poena (112-111).

Poslednja Noletova prepreka na putu ka odbrani titule u glavnom gradu Italije biće drugi nosilac Endi Marej, koji je u polufinalu bio bolji od francuskog “srećnog gubitnika“ Lukasa Puja rezultatom 6:2, 6:1.

Srbin i Britanac sastali su se u finalu prošlonedeljnog turnira u Madridu, gde je rezultatom 6:2, 3:6, 6:3 slavio Novak i povećao vođstvo u međusobnim duelima na 23:9.

Finale je na programu u nedelju od 17 časova.

Fotografija: Getty Images

Podeli post