Novak u polufinalu Vimbldona! Od ponedeljka ponovo drugi na svetu!


Po drugi put u karijeri Novak Đoković će igrati u polufinalu Vimbldona. I ne samo to! Novak će od ponedeljka ponovo biti drugi teniser sveta, s obzirom da je Rodžer Federer ispao u četvrtfinalu turnira na kome je branio titulu!

U četvrtfinalu trećeg Grend Slema sezone najbolji srpski teniser, koji je postavljen za trećeg nosioca, savladao je 82. igrača sveta, Jen-Sun Lua iz Kineskog Tajpeha bez izgubljenog seta – 6:3, 6:2, 6:2.

Meč je trajao jedan čas i 48 minuta.

Od prvog poena bilo je jasno u kom pravcu će se odvijati meč. Ni u jednom trenutku Novak nije dozvolio svom rivalu da mu ozbiljnije zapreti i dođe do brejk šanse.

Već u četvrtom gemu prvog seta Novak je propustio dve prilike da oduzme servis rivalu. U šestom Srbin uspeva da realizuje istu situaciju za prednost od 4:2, potom i 5:2. Po jedan gem pripao je obojici tenisera u nastavku.

Još ubedljivijeg Novaka videli smo u drugom setu. Potpuno je razoružao Lua, dva puta ga brejkunuo i nakon 6:2 poveo sa 2:0 u setovima.

Treći set Đoković je okončao rutinski nakon apsolutne dominacije na terenu, koja mu je donela dva brejka.

Meč lopta:



„U ovom trenutku igram odličan tenis i to me čini veoma srećnim. Danas sam se osećao sjajno na terenu i što je najbitnije, sveže. Moje samopouzdanje raste iz meča u meč i to je veoma važno za nastavak turnira,“ izjavio je Novak nakon pobede nad Luom.

Za plasman među četiri najbolja u Londonu srpski teniser će dobiti 720 ATP poena, od kojih će mu se za rang listu uračunati 360, jer je branio četvrtfinale iz 2009. godine.

U polufinalu Vimbldona Novak će u petak igrati protiv dvanaestog nosioca, Tomaša Berdiha (češka), koji je sa 3:1 (6:4, 3:6, 6:1, 6:4) savladao branioca titule i šestostrukog šampiona, Rodžera Federera.

„Sve čestitke Berdihu za pobedu. Odigrao je sjajan meč protiv Rodžera. Servira odlično i ima dosta snažne i ravne udarce. Mislim da je značajno unapredio igru sa osnovne linije, sveo broj grešaka na minimum i igra dosta staloženije. Polufinalista je Rolan Garosa, zabeležio je par dobrih razultata u poslednjih nekoliko meseci, tako da će biti izuzetno nezgodan protivnik u petak. Sto odsto sam spreman za taj meč,“ završio je Novak.

Dva puta do sada su se sastajali Đoković i Berdih, uz maksimalan učinak Novaka. Biće ovo njihov prvi okršaj na travi.

Podeli post