Fenomenalnom igrom u svom drugom ovogodišnjem meču u Šangaju, Novak se plasirao među 16 najboljih igrača na turniru.

Najbolji teniser svih vremena je u trećem kolu pretposlednjeg Mastersa u sezoni lagano došao do pobede nad 28. nosiocem, Flaviom Kobolijem rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

„Dosta sam bolje krenuo u odnosu na prvi meč, imao sam dosta oštrine u igri. Svaku kraću loptu sam preuzimao inicijativu, servis je imao oscijlacije, ali sam odigrao čvrst servis. Videlo se malo da je igrao do kasno sinoć, bio je sporiji u reakcijama i zadovoljan sam nastupom“, rekao je Novak posle meča.

Njihov prvi međusobni susret trajao je jedan čas i tri minuta.

Svega deset minuta bilo je potrebno srpskom teniseru da dođe do prednosti od 3:0 u prvom setu. Novim brejkom u šestom gemu i potvrdom istog u sledećem, Novak je ekspresno stigao do 6:1.

22-godišnji Italijan je pružio za nijansu jači otpor u drugom setu. Parirao je Đokoviću do 2:2, kada mu je četvrti nosilac oduzio servis i tu je bilo jasno da igrači neće još dugo ostati na terenu. Do kraja duela, Novaku su pripali svi gemovi.

Statistika: as poeni (3-2), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (20-6), neiznuđene greške (14-20), broj osvojenih poena (62-33).

U istom terminu kao danas (12.30h po srednjeevropskom vremenu) Novak će u sredu odigrati meč osmine finala na „Rolex Shanghai Masters“-u.

Rival će mu biti Rus Roman Safiulin, 61. teniser ATP liste. On je u trećem kolu posle drame eliminisao 13. nosioca Frensisa Tiafoa (SAD) rezultatom 2:1.

Novak je igrao dva puta protiv Safiulina u prošlosti i oba puta slavio bez izgubljenog seta.

Fotografija: Profimedia

Podeli post