Poraz Novaka na startu turnira u Majamiju


Novak Đoković (drugi nosilac) doživeo je neprijatno iznenađenje već u drugom kolu Masters turnira u Majamiju.

Belgijski teniser, Olivije Rohus, 59. na svetskoj rang listi je posle dva časa i 55 minuta velike borbe savladao srpskog tenisera rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 6:7 (7:9), 6:4.

Tako je Novak bezuspešno okončao svoju misiju odbrane prošlogodišnjeg finala u Ki Biskejnu.

Od samog starta meča Novak je imao problema da pronađe svoj ritam, a servis mu je to najviše otežavao. Rohus je napravio brejk u prvom i trećem gemu, tako da je posle nešto više od 10 minuta semafor pokazivao 4:0 u korist Belgijanca. Ovu prednost je čuvao do kraja seta koji mu je pripao rezultatom 6:2.

I u drugom periodu igre prvi je do brejka stigao Rohus, u petom gemu. Novak je uspeo da uzvrati neposredno u narednom i poravna rezultat na 3:3. čudan tok meča nastavio se u sledećem gemu, u kome je Novak spasio tri vezane brejk lopte, zatim još dve i prvi put u meču poveo, 4:3.

Pri rezultatu 5:4 za Novaka meč je po drugi put prekinut zbog kiše. U nastavku, Novak je propustio jednu set loptu i Rohus je izjednačio na 5:5. Dva naredna gema donela su odluku da se igra taj-brejk.

A u taj-brejku – nova drama. Najpre je Rohus poveo sa 2:0, zatim je Nole vezao četiri poena za prednost od 4:2. Pri vođstvu od 6:3, Novak nije uspeo da iskoristi ni jednu od tri vezane set lopte. Sreća mu se osmehnula nakon petnaestog poena, u kome pravi ključni mini brejk, koji je u narednom poenu realizovao u set (9:7).

U odlučujućem setu, Rohus i Novak su se naizmenično smenjivali u pravljenju brejkova, pa je posle sedam odigranih gemova bilo 5:2 za Belgijanca, koji je pri 5:3 servirao za meč. Tada je na scenu stupio majstore za preokrete, napravio vrlo važan brejk i još jednom se vratio u meč (5:4). No, sledeći uradac bio je najteži. Rohus pravi šesti brejk u susretu i osvaja treći set (6:4), a time i meč, za plasman u treće kolo „Sony Ericsson Open“-a.

„Bio je svuda na terenu, pogađao je sve… Odlično je odigrao i želim da mu čestitam. Zasluženo me je pobedio“, rekao je Đoković posle meča.

Statistika: as poeni (6-1), duple servis greške (11:4), brejkovi (3:6), broj osvojenih poena (101:120).

Novak se sada „seli“ na evropski kontinent gde počinje sezona turnira na šljaci. Prvi od njih, srpski teniser će odigrati u Monte Karlu, a isti počinje 12. aprila.

Podeli post