Nadal: Novak je favorit grupe!


Samo jedan dan nas deli od Noletovog prvog meča na završnom turniru u Londonu.

U ponedeljak, 22. novembra od 15 časova po našem vremenu (direktno na Sport Klubu), Novak će odmeriti snage sa šestim nosiocem ATP World Tour finala, Tomašom Berdihom.

- Bilo bi sjajno da turnir započnem pobedom nad Berdihom, ali na mastersu se ništa ne može planirati unapred. Ovo je takmičenje na kojem jednostavno nemate favorita, svaki od osam tenisera koji su došli može da osvoji titulu.

Nakon toga, uslediće mečevi protiv preostala dva člana grupe A: Endija Rodika i Rafaela Nadala. Španski teniser, prvi nosilac, smatra da je upravo Nole potpuni favorit za osvajanje čelne pozicije u grupi.

- Novak četvrti put igra na Mastersu i ova podloga mu savršeno odgovara. On udari lopticu da ima i dubinu i jačinu.

Do susreta između Noleta i Rafe doći će u sredu ili petak.

Prvog dana takmičenja u Londonu, pobede su ostvarili ljubimac domaće publike Endi Mari i Švajcarac Rodžer Federer. Obojica su do prvih trijumfa u grupi B došli lako. Britanac je bio bolji od Robina Soderlinga rezultatom 6:2, 6:4, dok je Federer bio ubedljiviji protiv Davida Ferera – 6:1, 6:4.

Nakon uvodnog meča u singl konkurenciji, održana je svečana ceremonija na kojoj se bivši broj jedan, Španac Karlos Moja i zvanično oprostio od profesionalnog tenisa. Njegov ulazak u O2 Arenu bio je ispraćen ovacijama 17.500 fanova.

Novak i bivši šampion Rolan Garosa sastajali su se četiri puta do sada, bez prevage – 2:2.

Podeli post