Montreal: Poraz Novaka u polufinalu posle drame

Montreal: Poraz Novaka u polufinalu posle drame

Novak se neće boriti za četvrtu titulu na „Rodžers kup“-u.

Najbolji teniser sveta poražen je posle dramatične završnice u polufinalu Masters turnira u Montrealu od četvrtog tenisera sveta, Rafaela Nadala rezultatom 4:6, 6:3, 6:7 (2:7).

Susret je trajao dva časa i 28 minuta.

Sa dve duple servis greške u prvom gemu Novak je poklonio Nadalu brejk i prednost od 1:0. U drugom gemu prvi nosilac je propustio tri vezane prilike za ribrejk, Nadal stiže do 2:0. Dvostruka servis greška u sedmom gemu ponovo je koštala srpskog tenisera gema, Španac dolazi do 5:2 i servisa za vođstvo u setovima. Uspeo je Novak u nastavku da nadoknadi jedan brejk, međutim ne i drugi, da bi set posle 45 minuta pripao Nadalu.

Teniseri su bili gotovo izjednačeni tokom drugog seta. Prevagnuo je Novak u osmom gemu, u kojem je oduzeo Nadalu servis, poveo sa 5:3 i nakon sledećeg gema obezbedio igranje odlučujućeg seta.

Novak je u osmom gemu trećeg seta spasio dve brejk lopte rivala i bilo je gotovo izvesno da će taj-brejk rešiti pitanje drugog finaliste. U završnici meča bolje se snašao Nadal, poveo sa velikih 6:0, što je, ispostavilo se, bilo nedostižno za branioca titule.

Posle 36 međusobnih duela Nadal je povećao prednost nad Novakom na 21-15.

„Bio je ovo veoma neizvestan meč. Mislim da je samo nekoliko poena odlučilo pobednika“, rekao je Novak. „Imao sam šanse, isto kao i on. Ali, mislim da je jednostavno na kraju on odigrao bolje. Svaki put kada igramo jedan protiv drugog, to je uzbudljiv meč za gledaoce. Obojica igramo na visokom nivou i obojica želimo pobede u ovakvim mečevima.“

Statistika susreta: as poeni (8-7), dvostruke servis greške (7-1), direktni poeni (27-21), neiznuđene greške (44-36).

Za treću titulu na „Rodžers kupu“-u Nadal će u nedelju igrati protiv domaćeg tenisera Miloša Raonića, 11. nosioca turnira.

Već sledeće nedelje Nole će učestvovati na Masters turniru u Sinsinatiju gde će pokušati da postane prvi teniser u istoriji kome je pošlo za rukom da osvoji svih devet turnira iz Masters serije.

Fotografija: Getty Images

Podeli post