2019

Dvonedeljnu vladavinu na terenima u Melburnu u drugoj polovini januara, Novak je krunisao rekordnom sedmom titulom na Australijen Openu srušivši u meču odluke najveću prepreku, Rafaela Nadala, rezultatom – 6:3, 6:2, 6:3. Novak je tako iza sebe ostavio Švajcarca Rodžera Federera (Open Era) i Australijanca Roja Emersona (Amateur Era) koji su šestrostruki osvajači uvodnog gren slema.

Novak je 12. maja izjednačio rekord Rafaela Nadala po broju osvojenih Masters titula (33). U finalu Madrida najbolji teniser sveta je nadigrao mladog Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 6:3, 6:4 i došao do treće titule u prestonici Španije.

U nedelju, 14. jula Novak je odbranio titulu na Vimbldonu i došao do 16. gren slem trofeja u karijeri (petog na trećem gren slemu). U velikom finalu najprestižnijeg turnira najbolji teniser sveta je posle četiri časa i 57 minuta neverovatne borbe srušio Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (7:4), 4:6, 13:12 (7:3).

Novak je početkom oktobra osvojio titulu na svom debitantskom nastupu na ATP turniru u Tokiju, pobedom u finalu nad Džonom Milmanom rezultatom 6:3, 6:2.

Mesec dana kasnije Novak je osvojio rekordnu petu titulu na Mastersu u Parizu savladavši u meču odluke Kanađanina Denisa Šapovalova rezultatom 6:3, 6:4.

 

Podeli post