Alon Kakšuri, Noletov menadžer: Đoković će da osvoji Rolan Garos i Vimbldon!


Nedavno završeni Serbia open, prvi ATP turnir u Beogradu, protekao je u dominaciji Novaka Đokovića. Najbolji srpski teniser osvojio je 13. titulu u karijeri, a ljubitelji tenisa mogli su da na okupu vide njegov kompletan tim u kojem jednu od glavnih uloga ima menadžer, Izraelac Alon Kakšuri.

Oduševljen Beogradom i onim što je video na terenima centra MGM na Dorćolu, Kakšuri kaže da je sa sobom poneo lepe utiske sa Serbia opena.

- Cele godine putujem po svetu, ali to što je porodica Đoković ovde uradila je neverovatno. Sve je sjajno. Lokacija u blizini reke, potom sjajan objekat u MGM centru, veoma sličan kafeu „Novak“. Centralni teren je pravljen kao za grend slem turnire. Ovaj turnir je najbolja reklama za Srbiju. Mnogi još ne shvataju značaj svega, ali vidite, Beograd je u kalendaru sa Njujorkom, Parizom, Vimbldonom! Siguran sam da će mnogi želeti da dođu u Beograd i vide šta se to ovde dešava. I mnogi veliki igrači će doći, siguran sam. Treba da budete ponosni na ovaj turnir. Ja posle svega ovoga što sam video, poželim da sam Srbin – kaže Kakšuri.

Sa Novakom često dolazite u Beograd?
- Bio sam ovde mnogo puta i uvek mi je bilo lepo, mogu da kažem da sam zaljubljen u ovaj grad. Svi su veoma ljubazni, sve je fantastično, naročito kada je reč o turniru.

Za vas kažu da ste čovek iz senke u Novakovom timu i da se pitate bukvalno za sve, od smeštaja u hotelima do potpisivanja ugovora sa sponzorima?
- Novak je glavni, kao i njegova porodica. Svi ostali su tu da pomognu i urade svoj deo posla, da učine sve da on postane još uspešniji. Sa Novakom sam od njegove 15 godine. Ja sam mu menadžer i po definiciji odgovoran sam za sve profesionalne i komercijalne aspekte njegove karijere. Mislim da je najvažnije da mu stvorimo savršeno okruženje u kojem bi pokazao koliko može. Moj odnos s njim i njegovim najbližim bukvalno je porodičan, oni pomažu meni, ja pomažem njima. Kada su rekli da žele turnir u Beogradu, ja sam bio tu da ih povežem sa vlasnicima turnira u Amersfortu koji su im kasnije prodali licencu.

Novak je nedavno angažovao novog kondicionog trenera Gebharda Fil-Griša?
- Moj posao je da bio da nađem novog čoveka. Nije bilo teško, jer svi žele da rade s njim. Tražili smo najboljeg mogućeg stručnjaka, ali i nekog na koga će se Novak lako privići. Uz sve to, njegova porodica je mnogo toga naučila. Sada su tako dobri u tome što rade da bez bilo čije asistencije mogu da organizuju ATP turnir.

Vaša ideja je bila da Novak radi sa Marjanom Vajdom?
- Sećam se Marjana kada je počeo da radi s njim, ali i mnogo pre, kada je, recimo, trenirao Dominika Hrbatija. Bila je moja ideja da Vajdu dovedem u Novakov štab. Imali smo mnogo sreće jer se radi o sjajnom čoveku i vrhunskom treneru, koji je tokom svih ovih godina postao i blizak prijatelj Novaka i njegove porodice. čak i ako jednog dana ne budu radili zajedno, znam da će ostati sjajni prijatelji.

Odlični rezultati pomažu i da se lakše dođe do sponzora i ugovora?
- Velika stvar kod Novaka je što nije samo odličan teniser već i kompletna ličnost. Ljudi ga vole, žele da budu stalno s njim. Novak će uvek raditi za sponzore, ako su oni ti čije on proizvode koristi. Na primer, sada je ambasador kompanije „Head“. On je kao dečak igrao sa ovim reketima, ali je bilo toliko entuzijazma u toj kompaniji da ponovo rade sa njim. Napravili su posebne rekete za njega, kao i sjajnu reklamu koja se vrti ovih dana na mnogim televizijama.

Šta su vam prvi naredni prioriteti?
- Sada kada je postao šampion Serbia opena, imamo nova usmerenja. Ne volim da pričam o budućnosti, ali nam je želja da bude najbolji na dva evropska grend slema – u Parizu i Vimbldonu. Mislim da to nije nedostižno.

Da li je teško uklopiti sve ideje i planove, jeste li ikad imali konfrontacija?
- Ne, zaista. Novak je zrela osoba, uvek kaže ono što misli. Možda se ne slažemo uvek u svemu, ali kada i dođemo do te tačke, gledamo da nađemo najbolje rešenje. Pričamo o svim aspektima. On je jako pametan momak, nije od onih koji samo kažu da ili ne. Misli na sve.

Radili ste i sa drugim vrhunskim igračima, poput Marata Safina?
- To iskustvo mi pomaže u saradnji sa Novakom. Ne želim da radim sa više igrača istovremeno, jer onda ne možete da kvalitetno obavljate posao. Radio sam i sa Dinarom Safinom koja je sada prva na svetu. Za Novaka je samo pitanje vremena kada će to isto uraditi. Ne želim da vršim dodatni pritisak na njega. Ima sve što treba, pun je samopouzdanja i mislim da sada niko ne želi da igra protiv njega, što je dobar znak.

Posmatrali ste uživo mnogo Đokovićevih mečeva. Koji vam je najdraži?
- Video sam mnogo njegovih velikih mečeva, ali mislim da sam najviše uživao u onom sa Federerom na Australijan openu 2008. Bio je to njegov prvi grend slem trofej, a tada je dobio igrača koji je do tada bio skoro nepobediv u Australiji. Novak je igrao veoma ubedljivo od početka do kraja.

Da li ste imali prilike da igrate meč sa Novakom?
- Ne i ne planiram! Tenis igram samo rekreativno i iz zabave. Svi misle da zbog toga što sam u tenisu, moram da znam sve o njemu i da sam dobar igrač. Prija mi to, neka zaista tako misle, ali ja znam šta je istina!

Nole je rođeni glumac

Svetskim televizijama vrti se reklama u kojoj Novak Đoković na originalan način reklamira rekete „Head“. Snimanje je bilo posebno zanimljivo.
- Novak je toliko talentovan, sve smo završili za dan. To se desilo za vreme turnira u Majamiju, ali je lokacija za snimanje bila Delrej Bič. Unajmili smo auto i helikopter. Ustali smo u sedam ujutro, putovali dva sata i proveli ceo dan na snimanju. Bio je sa nama i đorđe, bilo je sjajno. Ideja za reklamu potekla je od „Heada“, oni su razvili ceo koncept, a moja ideja je bila da maksimalno iskoriste Novakov talenat za glumu. S njim možete uraditi mnogo više od obične reklame – kaže Kakšuri.

Izvor: Blic

Podeli post